Söndag 26/11 | Familjedag
Publicerad: 2023-11-25
Klassikermöte mot SSK med familjedag - och reducerade priser.

Söndag 26 november är det en fullspäckad familjedag i ABB Arena.

Vi tar emot Södertälje SK på den fantastiskt familjevänliga tiden 15.00. Vi öppnar arenan redan 13.00 med massor av gratisaktiviteter för dina barn.

Det blir aktiviteter som:

— Fiskedamm

— Godisregn

— Ansiktsmålning

— Ritstation med VIK Support

— Träffa maskoten Ernie

— Autografskrivning med spelare efter match

... och mycket mer!

Vi har självklart familjeanpassade priser och erbjuder därför bland annat ungdomsbiljetter på sittplats från endast 75 kronor. Ståplats som vanligt 50 kronor - och möjlighet till Återväxtbiljetter vid luckan på matchdag finns. Varmt välkomna hela familjen!

TIDSPROGRAM

13.00 — Evenemanget startar

Arenan öppnar.

Ansiktsmålning och fiskedamm öppnar i arenans nordvästra hörn, bakom sittplatssektion I och H. För att komma till dessa aktiviteter behöver du scanna in dina biljetter och gå in i arenan.

Maskoten Ernie finns på plats och välkomnar våra yngsta besökare.

VIK Support anordnar en ritaktivitet där barn och unga får möta vår supporterförening och rita t-shirt-motiv. Några av teckningarna kommer sedan tryckas upp i verklig form av VIK Support, det berättar de mer om på plats. Detta sker i entréhallen.

VIK-shopen i entréhallen öppnar och du kan spana in det gulsvarta sortimentet.

Kioskerna öppnar.

Vi tänder upp Carlströmsgrillen vid hemmastå.

Träffa polis och brandkår. Blåljuspersonal finns på plats.

Cirka 13.30 — Knattematch

Matchen mellan VIK-Södertälje är inte den enda inom evenemangets ramar. Som förmatch och uppladdning kommer vårt härliga Team 15 (spelare födda 2015) visa framtidens VIK-are i en knattematch. Handla på dig dina favoritvaror i kiosken och slå dig ned och kika på några av våra yngsta förmågor, från vår egen ungdomsverksamhet.

Cirka 14.55 — Spelarna bjuder på godisregn under introt

Vid den här tidpunkten ska våra yngsta besökare inta sina platser i arenarummet. När våra spelare åker in på isen i samband med introt kommer de kasta upp godispåsar på läktaren. Kanske blir det ditt barn som fångar en?

15.00 — Matchstart

Nedsläpp mellan VIK och Södertälje SK.

Första periodpausen — Råbyprojektet

Västerås IK:s ungdomsverksamhet har inlett prova på-aktiviteter på Råby. Du hör projektledaren Marie Persson berätta om initiativet under en intervju i vår matchstudio.

Andra periodpausen — Ernies överraskning

Strax inför nedsläpp till den tredje perioden är det hög tid att infinna sig på läktaren igen. Vår maskot Ernie hälsar att det kommer kastas upp ett antal överraskningar på läktaren, till några lyckliga vinnare. Blir det du?

Efter match — Autografskrivning och Players Corner

Cirka 15-20 minuter efter avslutad match väntar en utökad Players Corner. Ett större antal av våra spelare kommer till entréhallen för att möta dig/er, skriva autografer och ta selfies. Här ses vi tillsammans, supportrar och spelare.

Papper och pennor finns tillhandahållna av klubben. Det finns även idolkort på spelarna att köpa i shopen och sedan få dessa signerade.

EVENEMANGSFAKTA

Västerås IK-Södertälje SK

Datum: 26 november

Tid för nedsläpp: 15.00

Arenan öppnar: 13.00

Restaurang och Rinkside öppnar: 13.00

Biljettpriser: Varierar utifrån önskad plats och sektion i arenan. Finns priser för vuxen, pensionär och ungdom (0-17 år).

Övrigt: Barn 0-6 år går gratis, vid sittplats ska barnet sitta i vuxens knä och ej uppta en egen stol. Möjligheten till biljetter genom projekt Återväxten erbjuds i mån av plats.

Läs mer: Så fungerar Rinksidebaren och Projekt Återväxten.

Västerås IK