Schunks ungdomsstipendium

Företaget Schunk är med och bidra till ungdomsverksamhetens utveckling och instiftade våren 2020 tillsammans med Västerås IK ett stipendium, i VIK-vännen Pierre Pennings minne.

Tomas Berg, VD Schunk

-Vi förlorade en vän och kollega på företaget och vi ville på något sätt vårda minnet av Pierre Penning. Han var en otroligt hängiven VIK-supporter och vurmade för de unga lovande spelarna som varje år nosade på en plats i a-laget. Efter dialog med klubben kunde vi då landa i detta stipendium och det känns så klart behjärtansvärt.

 

Eriq Christiansson, försäljningsansvarig VIK.

-Det är så klart tråkigt att vi har förlorat en vän i VIK-familjen. Dock värmer det att Schunk och Tomas nu vill vara med och bidra till framtiden. Tanken är att de lägger en grund i stipendiet men att andra kan vara med och bidra för att detta ska kunna leva vidare i flera år.

 

Patrik Sjöström, ansvarig Elithockeygymnasiet

-Att få en chans att lyfta de unga killarna som gör de extra jobbet som krävs både på och utanför isen är så klart kul. Vi är glada och tacksamma att kunna ha denna morot åt våra spelare under säsongen. Vi kommer att leta efter en värdig kandidat som får en fin utvecklingskurva sportsligt, kanske nosar på a-laget i ung ålder och samtidigt är en god kamrat i gruppen.

 

Tidigare vinnare:

2020/2021 Gabriel Kangas

 

 

Hur bidrar man?

Swish: 123 020 44 38 Bankgiro: 5558-7786

Märk bidraget med ordet ”stipendium”.