Hemma
Västerås
VIK
Borta
Björklöven
IFB

Gustav Possler avgjorde för Björklöven!

31 mars 2022 23:00

Gustav Possler avgjorde i den femte (!) perioden mot Västerås och det betyder att Björklöven nu har 3-1 i matcher i kvartsfinalserien.


Den fjärde kvartsfinalen mellan Västerås och Björklöven blev en riktig holmgång.

Först i den femte (!) perioden så kunde Björklöven avgöra fram till 3-2 genom ett powerplay-mål av Gustav Possler. Det betyder att Umeå-laget har 3-1 i matcher.

– Det är väldigt skönt, det känns riktigt bra, säger segerskytten Gustav Possler till C More.

Det stod 2-2 redan efter en kvart av matchen, men sedan murade respektive målvakt igen totalt. Andra, tredje och fjärde perioden var mållös, innan Possler avgjorde efter knappt 88 minuters spel.

– Under 60 minuter gör vi det helt okej. Vi går kort om folk, men gör det ändå bra, säger Björklöven-tränaren Viktor Stråhle till C More.

– Det var en jämn match mellan två bra hockeylag och det skapades inte så mycket chanser under övertiden. Sedan fick vi ett powerplay och vi vet att vi är bra där. Vi trycker in pucken och det var jäkligt skönt.

Trots att Löven gick lite kort om folk så syntes inga trötthetstendenser.

– Tycker vi såg starka ut hela tiden. Det här var ett styrkebesked, säger Stråhle.

Västerås var oerhört nära att avgöra matchen i slutet av den fjärde perioden när Gabriel Kangas fick ett friläge, men han brände.

– Det är brutalt men så är det i sport. Det är sinnessjukt små marginaler som gör att vi förlorar i dag. Första perioden är vår klart sämsta, men tar vi andelar i matchen och är bättre över tid, men måste sätta våra chanser, säger Västerås-tränaren Thomas Paananen till C More.

På lördag väntar den femte matchen i Winpos Arena och då har Björklöven chansen att stänga matchserien.

– Det är klart att det är skönt att ha matchboll, nu ska vi bara smasha in den också, säger Viktor Stråhle.

Västerås - Björklöven 2-3 (OT)

Målskyttar Västerås: Lukas Zetterberg, Marcus Bergman

Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson, Gerry Fitzgerald, Gustav Possler

Noterat:

» Joona Voutilainen vaktade buren i Björklöven och gjorde en ny stormatch. Han svarade för 45 räddningar och noterade en räddningsprocent på 95,7 %.

» Björklövens Axel Ottosson spelade fram till det avgörande målet. Det innebär att han gjort poäng i samtliga kvartsfinalmatcher.