Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Västerås
VIK

Anton Svensson sköt segern till Västerås

27 mars 2022 17:25

Anton Svensson sköt det avgörande målet i den tredje perioden när Västerås vann mot Björklöven och kvitterade matchserien till 1-1 i matcher.


Västerås studsade tillbaka efter 1-6-smällen i den första kvartsfinalen och vann den andra matchen mot Björklöven i Winpos Arena med 3-2.

Därmed är det 1-1 i matcher.

– Det var en bra insats. Vi gjorde en bra bortamatch och måste vara nöjda med det, säger Västerås-forwarden Anton Svensson till C More.

Det var just Anton Svensson som avgjorde i den tredje perioden. Det stod 2-2 när Isac Skedung vann en tekning i offensiv zon där pucken landade hos Svensson som pricksköt in trissan i det bortre krysset. Fler mål blev det inte efter det, även om Löven var nära en kvittering i slutet.

– Egentligen var inte tanken att den pucken skulle gå rakt till mig, men den studsade bra och jag fick öppet läge så det var bara att skjuta, säger Svensson om målet.

Björklöven-tränaren Viktor Stråhle var inte nöjd med insatsen:

– Surt, men vi förtjänar inte att vinna i dag. Jag tycker att vi tappar konceptet i andra perioden. Vi visste att det här inte skulle bli en enkel resa och nu är det 1-1 i matcher och det är bara att köra på, säger han till C More.

Nu vänder matchserien till ABB Arena för match tre och fyra.

– Det ska bli extremt kul. Vi vet att våra fans är tio gånger bättre, så det ska bli hur kul som helst, säger Anton Svensson.

Björklöven - Västerås 2-3

Målskyttar Björklöven: Gerry Fitzgerald 2

Målskyttar Västerås: Logan Roe, Mathias From, Anton Svensson

Noterat:

» Linus Ryttar vaktade Västerås målbur. Han motade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 92.6 %.

» Det var jämnt skottmässigt: 27-28.