Hemma
Västerås
VIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Västerås

1 december 2021 21:27

Västerås blev för starka ikväll och Vita Hästen får vända hem till Norrköping utan poäng.


Period 1

Perioden inleddes lite avvaktande, lagen kände lite på varandra. Västerås hade lite mer puck men VIta Hästen skapade också bra lägen.

Philip Alftberg åkte ut för holding efter halva perioden och Västerås passade på att ta ledningen genom ett skott från William Wikman från Jesper Myrenbergs vänstra tekningscirkel.

Med knappt två minuter kvar fick Västerås ett friläge, drogs ner och tilldömdes en straff som Jesper Myrenberg räddade.

Med 11 sekunder kvar åkte Västerås på en utvisning för holding.

Skotten slutade 12-6. Inte helt missvisande. Västerås hade också lite spel i numerärt överläge.

Period 2

Vita Hästen fick alltså börja andra perioden med powerplay men lyckades inte skapa något större tryck. Istället tog Västerås över alltmer och hade det allra mesta av spelet i gästernas zon. Efter nästan sju minuter åkte Alexander Falk ut för hooking och det tog bara 11 sekunder för Västerås att utnyttja det numerära överläget och trycka in 2-0.

Jesper Samuelsson åkte ut för interference efter drygt halva perioden, det ledde dock inte till något mål. Några minuter senare kunde dock Västerås vinna pucken i egen zon och sätta iväg i en kontring som slutade med att man tryckte in 3-0.

Colby Sissons åkte ut för tripping med ett par minuter kvar, men det ledde inte till något större powerplay.

Skotten slutade hela 22-6 och även om det sa något om hur spelet såg ut så sa det kanske inte allt. Västerås hade mer puck, men det kändes inte som att gästerna var helt utspelade heller. Många skott kom utifrån kanterna osv. Men samtidigt är det svårt att snacka bort 2 insläppta mål.

Period 3

Västerås åkte på en resultatlös utvisning för hooking efter sex minuter. Det farligaste som hände var kanske när Vita Hästen tappade pucken på blå till ett friläge som Jesper Myrenberg klarade.

Det hände inte så mycket i första halvan av perioden. Vita Hästen försökte lyfta spelet men vållade inte Västerås några större bekymmer. Med drygt fem minuter kvar gjorde Mathias From 4-0. Strax därpå åkte Västerås på en ny utvisning och då kunde äntligen Jimmy Andersson spräcka Västerås nolla när han tryckte in 4-1 med ett distinkt avslut vid bortre stolpen.

Västerås avslutade dock målskytten genom att göra 5-1 med två minuter kvar.

Skotten slutade 8-7, sammanlagt 42-19.