Hemma
Västerås
VIK
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Full omgång och massor av heta matcher!

12 november 2021 09:00

Det är dags för Fredagshockey och det är full omgång i dag! Bryter Almtuna sin förlusttrend? Skickar Henrik Björklund in sitt 200:e mål? Kan Tex Williamsson fortsätta vara mr 100 %? Svaren kommer i kväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Mora - Björklöven, Smidjegrav Arena
19.00 Karlskoga - AIK, Nobelhallen
19.00 Västerås - Södertälje, ABB Arena
19.00 Almtuna - MoDo, Upplands Bilforum Arena
19.00 Troja - Kristianstad, Ljungby Arena
19.00 Västervik - HV71, Plivit Arena
19.00 Tingsryd - Vita Hästen, Nelson Garden Arena

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

Hockeyfredag! I kväll sänder C More mötet mellan Västervik och HV71, då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med bland annat Viktor Liljegren, Västervik, och Chad Billins, HV71.
» Det blir även införintervjuer från Karlskoga mot AIK samt Troja mot Kristianstad.
» I första pausen gästar Västerviks sportchef Emil Georgsson studion.
» I andra pausen är det dags för fredagslistan och den här gången listar C More-experten Fredrik Söderström de fem bästa offensiva backarna i ligan så här långt.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Efter två raka trepoängare, de två första för säsongen, så blev det en 1-2-förlust efter straffar för Mora senast mot Vita Hästen.

» Efter ett gäng omgångar med varannan vinst och varannan förlust så bröt Björklöven trenden senast genom att slå tillbaka Södertälje med 4-3 efter övertid. Det betyder att Umeå-laget har två segrar i rad.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Björklöven med hela 8-2 i Winpos Arena.

» Björklövens Axel Ottosson har gjort poäng i sju raka matcher. Det är den längsta poängsviten i ligan just nu.

» Moras Johan Persson är uppe på 94 allsvenska mål. Han har således bara sex fullträffar kvar till milstolpen 100 mål i HockeyAllsvenskan.

» Karlskoga är i en svacka. Värmlännningarna står på tre raka förluster och har bara vunnit en av de sex senaste kamperna. I onsdag blev det en 1-4-torsk på bortaplan mot Kristianstad.

» Formen är desto bättre i AIK som står på tre raka vinster. Senast blev det en 5-2-viktoria mot Almtuna.

» I kväll blir det hemmaåterkomst för Juliuz Persson. Centern, som värvats hem till moderklubben igen, gjorde debut i onsdags mot Kristianstad.

» AIK är ligans bästa lag i powerplay med en effektivitet på 31,4 %.

» Karlskogas Henrik Björklund står på 199 allsvenska mål. Han är således bara en fullträff från att bli först att nå milstolpen 200 mål i HockeyAllsvenskan.

» Efter tre raka segrar så tog segertåget stopp för Västeårs i tisdags när det blev ett 0-4-nederlag mot MoDo.

» Södertälje står på fyra raka förluster och har bara tagit en trepoängare på de åtta senaste kamperna. Senast lyckades SSK hämta upp ett 1-3-underläge till 3-3-läge mot Björklöven vilket räddade en pinne, men det blev förlust på övertid till slut.

» Lagen har mötts två gånger i höst och har varsin 5-2-seger i Scaniarinken.

» I går gjorde Västerås klart med finske centern Mikael Hakkarainen. Förhoppningen är att 23-åringen kan spela redan i kväll.

» Efter bara en assist på fem matcher så blev det islossning för Södertäljes Brett Pollock senast när han svarade för tre poäng mot Björklöven.

» Almtuna står på tio (!) raka förluster. Uppsala-laget har bara tagit en poäng i de sex senaste kamperna och kommer närmast från ett 2-5-nederlag mot AIK.

» MoDo är i fin form med sex segrar på de sju senaste matcherna. I tisdags blev det en 4-0-viktoria mot Västerås.

» Markus Modigs i MoDo är fredagskung så här långt in på säsongen. Förra fredagen svarade han för fyra poäng och totalt har det blivit tio poäng på fem fredagsmatcher.

» MoDo-målvakten Tex Williamsson är het. Han har startat fem matcher i höst och vunnit samtliga. Med 94,7 % i räddningsprocent så är han också bäst i ligan.

» Troja har förlorat fyra raka matcher, samtliga efter ordinarie tid och samtliga mot motståndare från Småland, och letar således efter ett trendbrott. Senast föll nykomlingen med 3-5 mot HV71.

» Kristianstad är ligans formstarkaste lag med poäng i sju raka matcher där sex av dem slutat med trepoängare. Senast blev det en 4-1-viktoria mot Karlskoga på hemmaplan.

» I onsdags gjorde Troja klart med Arvid Degerstedt som hämtas in från Borlänge. Forwarden, som tidigare spelat allsvenskt med Vita Hästen, väntas debutera i kväll.

» Kristianstads Malte Sjögren var poänglös efter sex matcher. Nu har han svarat för sex mål och totalt åtta poäng i de sju senaste kamperna. Sjögren, som blev tvåmålsskytt senast, har gjort mål i tre raka matcher.

» Västervik har inte spelat på nästan två veckor. Smålänningarna är i fin form med poäng i fem raka matcher där Troja slogs tillbaka med 4-2 i den senaste matchen.

» HV71 trummar på. I onsdags blev det en 5-3-seger mot Troja och det innebär att laget, som toppar tabellen, står på sex raka segrar.

» Västervik har lånat in Viktor Liljegren från Timrå. Forwarden, som gick till Timrå från just Västervik i somras, väntas spela sin första match i kväll.

» HV71:s Tyler Vesel har gjort poäng i sex raka matcher.

» HV71 är ligans bästa lag i boxplay med en effektivitet på 87,5 %.

» Tingsryd har inte spelat på nästan två veckor. Laget har tre förluster i de fyra senaste kamperna och senaste matchen slutade med en svidade 1-7-förlust mot Kristianstad.

» Vita Hästen är sist i tabellen men har poäng i tre av de fyra senaste matcherna. I onsdags blev det en 2-1-seger efter straffar mot Mora.

» Lagen har mötts en gång i höst. Då vann Vita Hästen med 2-1 efter dubbla mål av Christopher Fish och det är lagets enda trepoängare hittills under säsongen.

» Vita Hästens Marcus Eriksson står på 196 allsvenska assist. Han har således bara fyra passningspoäng kvar till att bli den tredje spelaren någonsin att nå milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.