Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västerås
VIK

Förlust mot Västerås

15 januari 2021 20:13

En svängig match där lagen turades om att leda slutade dramatiskt med förlust för Vita Hästen efter att Västerås tryckt in segermålet 3-4 med mindre än två sekunder kvar.


Ett decimerat hemmalag inledde friskt och skapade lite tryck redan tidigt i perioden. Västerås kom tillbaka och lagen turades sedan om att föra spelet i början. Sju minuter in hade Mark McNeill ett fint läge fri framför mål, men hann inte få tag i pucken.

Efter drygt åtta minuter bröt Västerås ett anfall och var på väg i ett farligt läge när det inte bar sig bättre än att man mejade ner en back och åkte på en utvisning för roughing. Vita Hästen spelade runt men lyckades inte skapa något riktigt farligt läge.

Man fortsatte dock att kontrollera spelet och gästerna hade svårt att ta sig in i anfallszon. Man skapade dock ett farligt läge när man lyckades och Julius Pohjanoksa fick bekänna färg.

WWilliam Fällström snurrade upp både sig själv och motståndarna med sex minuter kvar men lyckades inte tråckla in pucken.

Erik Borg skaffade sig inte mindre än två frilägen, men Emil Kruse i gästernas mål klarade båda med följsamt spel.

Vita Hästen låg på i slutet av perioden men fick inte in pucken. Istället kunde man bryta mitt i pressen och kontra in 0-1 med 22 sekunder kvar.

Skotten slutade 9-7 och känslan var att det var hemmalaget som hade det mesta av spelet och låg på mest, men det var gästerna som gjorde det enda målet.

Andra perioden var lite lugnare. När signalen för powerbreak ljöd stod det 4-2 i skott och det avspeglade perioden ganska väl. Båda lagen slet och försökte få till ett spelövertag, men det var fortsatt jämnt. Emil Lundberg åkte ut för hooking efter 11:25, men det var Erik Borg som fick det kanske bästa läget när han drog iväg och fick iväg ett skott, som dock gick strax utanför.

Med fyra minuter kvar skapade Vita Hästen ett bra läge framför mål, men pucken ville inte in. Istället åkte Jens Holmström och en Västeråsspelare ut för roughing. Västerås låg på och med fyra sekunder kvar av utvisningen kunde man trycka in 0-2.

Västerås drog på sig en utvisning i sista minuten och hemmalaget fick avsluta med powerplay.

Skotten slutade 8-12 varav säkert hälften av gästernas skott kom i fyra-mot-fyra-spelet som resulterade i 0-2-målet. Det var en jämn period men Västerås hade något mer av spelet än i första och spelade i övrigt stabilt. Vita Hästen skapar chanser men är inte tillräckligt effektiva.

Tredje perioden inleddes alltså i powerplay och var inte ens minuten gammal när Mark McNeill tog in pucken i zon och spelade fram Emil Lundberg som kunde trycka in reduceringen i bortre krysset. 1-2!

Hemmalaget låg på och kontrollerade mycket av spelet. Man försökte skapa kvitteringslägen och Västerås försökte slå ifrån sig och stack upp i enstaka lägen. I et tilltrasslad situation framför mål kunde Anton Johansson till slut peta till pucken bakom Emil Kruse i mål och få in kvitteringen. 2-2 efter 7:39!

Hemmalaget slog inte av på takten. Strqx efter målet hade Erik Borg ett skott tätt utanför och dryga minuten senare var det åter dags när Erik Borg snurrade runt och spelade fram Anton Johansson som pangade in ledningsmålet, 3-2!

Nu var det Västerås som blev tvungna att ta lite risker och anfalla. Hemmalaget var fortfarande de som skapade lägen, men med drygt sju minuter kvar kom Västerås i ett anfall och tryckte in kvitteringen vid bortre stolpen.

Lagen fortsatte att jaga lägen. Arvid Degerstedt spelade fram Marcus Karlberg i ett riktigt farligt läge, men pucken gick strax utanför.

Med fem minuter kvar åkte nyförvärvet Alex Brännstam ut för slashing och Västerås passade på att ta timeout. Västerås spelade runt pucken men skapade få riktigt farliga lägen. Jens Holmström var på väg att få ett friläge men hanns upp. Alex Brännstam kom in och fick genast ett bra skottläge men målvakten klarade.

Västerås låg på och med 1:35 kvar åkte Kim Johansson ut för slashing. Vita Hästen slet och täckte skott men med två sekunder kvar kunde Västerås trycka in segermålet 3-4.

Skotten slutade 18-10 (sic!) och det såg länge bra ut, men Västerås fick sista ordet den här gången.