Hemma
Väsby
VSB
Borta
Västerås
VIK

Inför Väsby vs Västerås IK

12 december 2020 22:20
Foto: Johan Dali / Frilansfotograferna
#VHKvsVIK

Väsby Hockey avrundar helgen med veckans tredje match då Västerås IK under söndagseftermiddagen kommer på besök till Renew Arena. Det blir det tredje mötet mot västmanlänningarna under säsongen och de två tidigare matcherna har varit jämna historier.


Men i båda dessa tidigare möten har Västerås dragit längsta strået. I ABB Arena vann laget med uddamålet 4-3 medan matchen i Renew Arena slutade 2-2 efter ordinarie tid och där Västerås knep extrapoängen i övertid.

Västerås har spelat fyra matcher färre än Väsby och har på sina tjugo spelat ihop 31 poäng. Ett godkänt facit och laget placerar sig med dessa poäng som sexa i tabellen. Laget har åtta segrar, lika många förluster och vid fyra tillfällen har matcherna blivit tvungna att avgöras efter sextio minuter varav Väsbys var en av dessa.

Västerås har inte spelat en match sedan de slog tillbaka MODO den 4 december med 4-1. Matchen där innan slog de tillbaka Väsbys fredagsmotståndare Mora IK med 5-1 så nog torde formen var rätt bra hos Västerås, det längre speluppehållet till trots.

Laget har enligt artiklar i VLT några problem på centersidan där de saknar två ordinarie centrar på grund av långvariga trötthetssymptom till följd av Covid-19. Men truppen är rätt bred hos Västerås och där de dessutom sedan några veckor tillbaka tagit in Sam Marklund som är en rutinerad pjäs som senast spelade för AIK.

En spelare som ofta utmärker sig ute på isen är snabbskrinnaren Sebastian Benker. Han har gjort mål i båda våra tidigare möten och han är en spelare som absolut måste hållas i bevakning när han kommer yrandes ute på isen. Jag har tagit några ord med Sebastian inför matchen och inför den tänker han enligt följande.

Hej Sebastian! Ni fick en ofrivillig matchledighet i fredags när SSK tillfälligt ställt in sin verksamhet. Er senast match var således den då ni slog MODO hemma med 4-1. Hur känns formen för er del?

-Hej! Formen känns bra, känns som vi i de två senaste matcherna varit stabila i vårt spel och hittat en trygghet.

Det har ju varit en rätt ryckig höst för många lag och även för er med inställda och uppskjutna matcher. Hur tycker du att det påverkar er som lag och tappar man ”flow” och har svårt att sparka igång igen eller hur ser du på det?

-Ja, det är klart det blir lite ryckigt när det blir en veckas uppehåll mellan matcherna. Sen går det och åt båda håll med, spelar man bra vill man bara rulla på och spelar man dåligt kan det ibland va lite skönt med ett uppehåll. Men på det stora hela är det skönt när det flyter på.

Väsby Hockey väntar er nu på söndag. Vår två tidigare matcher har varit två tuffa och jämna bataljer. Vad kommer du ihåg från dessa?

-Känns som att vi hade lite mer spelövertag i vår hemmamatch men att Väsby ändå hittade en väg att göra det jämnt. Bortamatchen var mer jämn där spelet gick lite mer fram och tillbaka men Väsby var det laget som lyckades få lite längre anfall och skapa mer tryck i andra perioden medan vi tryckte på bra i tredje.

I båda matcherna blev du även målskytt. Hur känns den egna formen?

-För egen del känns formen bra. Har spelat bra hockey dom senaste matcherna utan att få in pucken så hoppas det lossnar lite på söndag. Vi har bra kemi i kedjan så känns bara som en tidsfråga.

Om du som utomstående skulle försöka beskriva Väsby Hockey som motståndare och om det finns något speciellt som utmärker oss gentemot andra lag i HA, hur skulle en sådan beskrivning se ut?

-Svårlästa! Kan inte säga något speciellt som utmärker Väsbys spel utan känns som att det kan hända lite vad som helst där ute.

Vad blir nu viktigast för er att fokusera på i ert eget spel inför mötet mot oss?

-Att vi fokuserar på just vårt spel och att vi är väl förberedda och redo när pucken släpps.

Slutligen Sebastian, vad tror du väntar er på söndag och varför tror du på ännu en vinst för er del?

-Ett taggat hemmalag som kommer komma ut med bra fart. Stabiliteten i vårt spel kryddat med att vi som lag har fått det och lossna offensivt kommer bli avgörande för vår del.

// # 27 Sebastian Benker – Västerås IK

Väsby Hockey har samma matchtrupp redo som hämtade igen det stora underläget efter den första perioden men som till slut ändå förlorade i fredags mot Mora. När Väsby då var påkopplade var man riktigt bra medan man i vissa stunder inte alls var på tårna. Förhoppningen inför söndagens match är att påkopplingen kan finnas där under matchens samtliga minuter för då finns nog en god en chans att laget kan ta revansch på det gulsvarta motståndet även fast det så klart är ett riktigt tufft motstånd som Väsby återigen ställs inför.