Hemma
Västerås
VIK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Nya heta matcher kring strecken

22 februari 2020 10:00

Timrå och Västervik är på jakt - och samtidigt är Västerås och Almtuna jagade! Det är dramatik kring strecken nu - och lördagen bjuder på två heta och viktiga matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Timrå - Västervik, NHK Arena
18.00 Västerås - Almtuna, ABB Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Timrå är på jakt efter andraplatsen i tabellen. MODO tappade en poäng mot Kristianstad igår, och därmed så har Timrå sex poäng upp till andraplatsen med en match mindre spelad. Timrå är i strålande form med sex raka segrar i bagaget.

» Västervik är också på jakt, i smålänningarnas fall handlar det om att ta sig in bland de åtta bästa lagen i tabellen. Just nu skiljer det fyra poäng upp till åttan Mora. Formen är dock svag, Västervik står på tre raka förluster.

» Timrås Sebastian Hartmann är i ruggig form. Han har gjort poäng i sex raka matcher, och på de kamperna har det blivit totalt åtta mål och tolv poäng.

» Västerås är ett jagat lag i tabellen. Västmanlänningarna är femma i sammandraget, den sista tabellplaceringen som ger bonuspoäng till Slutspelsserien, och flåsas i nacken av formstarka Södertälje som efter gårdagens seger bara är en pinne efter. Västerås har en match mindre spelad, och är således i poängbehov. VIK-formen? Nja, laget har fem förluster på de sex senaste matcherna.

» Almtuna är också ett jagat lag. Uppsala-gänget parkerar precis ovanför det negativa kvalstrecket, men efter Kristianstads pinne mot MODO igår så är det med minsta möjliga marginal - nämligen ett måls skillnad i målskillnaden. Almtuna, som förlorat fem av de sex senaste matcherna, är således i stort poängbehov.

» Västerås Isac Skedung har gjort poäng i nio raka hemmamatcher.