Hemma
Västerås
VIK
Borta
Kristianstad
KIK

Matchguide: Poäng i tio raka, Patrik Karlkvist?

11 januari 2020 10:00

Patrik Karlkvist har chansen att göra poäng för tionde (!) matchen i rad när MODO tar emot Vita Hästen. Lördagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Västerås - Kristianstad, ABB Arena
15.15 Timrå - Almtuna, NHK Arena
18.00 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Det går snabbt i HockeyAllsvenskan. Västerås vann för en tid sedan nio raka matcher (sju efter ordinarie tid), men har sedan spelat fem raka matcher utan någon trepoängare (totalt fyra inspelade poäng). Senast hämtade VIK upp ett 0-2-underläge borta mot rivalen Almtuna, men föll ändå till slut efter ett straffavgörande.

» Kristianstad har halkat under det negativa kvalstrecket efter att bara ha vunnit tre av de sjutton senaste matcherna. Senast blev det en 2-5-förlust mot MODO.

» Kristianstad väntar fortfarande på att Riley Bourbonnais ska bli spelklar. Amerikanen har värvats in från danska Odense för att skapa ny energi och lite mer spets i offensiven. Det finns en liten förhoppning om att han kan spela idag, han är med på bussen till Västmanland, men troligen blir det debut först nästa vecka.

» Timrå är i fin form med tio inspelade poäng av tolv möjliga på de fyra senaste matcherna. Laget kommer närmast från en solid 5-1-vinst mot Västervik.

» Efter fem raka förluster, och bara en inspelad poäng, så fick Almtuna till ett trendbrott senast när det blev en 3-2-seger efter straffar mot Västerås. Almtuna tappade dock en 2-0-ledning i den kampen.

» Timrå har Sebastian Ohlsson och Jens Lööke på skadelistan. Därför får nu, något oväntat, Johan Lindholm chansen i toppkedjan med Albin Lundin och Jonathan Dahlén. "Han har kanske inte spelat i de offensiva lägena så mycket tidigare, utan haft en mindre roll och dödat utvisningar och så, men han har mer i sig", säger TIK-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se.

» Formen är stark i MODO som vunnit sju av de åtta senaste matcherna, samtliga segrar dessutom efter ordinarie tid. Senast tog serietvåan en 5-2-vinst mot Kristianstad efter att bland annat producerat tre mål i powerplay.

» Vita Hästen har tagit sju av nio poäng på de tre senaste matcherna. Noterbart är att laget är svårslaget på bortaplan just nu. Laget har spelat kryss i tre raka bortamatcher och har poäng i sju av de åtta senaste bortakamperna.

» MODO:s Patrik Karlkvist har gjort poäng i nio raka matcher. På de kamperna har han producerat hela nio mål och tolv assist.