Hemma
Leksand
LIF
Borta
Västerås
VIK

VIK-poäng i Dalarna

26 oktober 2018 21:31

Efter en tung förstaperiodsoffensiv av hemmalaget,så klev VIK in i bortamötet mot Leksand på ett strålande bra sätt. Och spelade till sig en mycket välförtjänt poäng efter en urstarkt genomförd match.


Annars var det hemmalaget som inledde precis som man väntat sig,med en våldsam offensiv signerad främst kedjan med Oskar Lang som anförare. Men VIK arbetade sig in i matchen,hade sitt första skott på mål efter sju minuter,följt av en ribbträff från förre leksingen Isac Skedung. VIK:s försvarsspel tog fart ju längre matchen gick och med en storspelande Samuel Erisson i kassen och ett disciplinerat och närmast perfekt genomfört spel i egen zon,så lyckades man hålla tätt tills blott 22 sekunder återstod av period 1. Då gick det som det brukar gå i hockeyvärlden: ett enda litet misstag som gav motståndarnas Jesper Ollas chansen att gå runt kassen och trycka upp pucken i nättaket till hemmaledning.

Men det var nu ingenting som fick VIK att hänga med huvudena. När andra perioden inleddes så var det med ett allt hungrigare VIK-lag,och efter 2.57 stressade en hårt arbetande Fredrik Hetta den förre FAIK-backen Filip Johansson till ett misstag. Vilket gav Anthon Eriksson fritt skottfält och det bara small i nätet bakom Axel Brage till 1-1. Nu tog VIK:s disciplin och smartness över och laget stängde totalt igen mittzonen,vilket innebar att leksingarna aldrig lyckades komma in i VIK:s försvarszon med ett samlat lag,vilket i sig innebar att det svartgula försvaret redde ut alla ansatser till presumtiva mållägen. Skulle någon puck ändå komma igenom,så var det bommen ner hos Samuel Ersson. Som dock hade alldeles lysande hjälp av sina backar,med Morgan Hassel som general och anförare. Men det var aldrig fråga om ett defensivt VIK,däremot ett starkt discipinerat och smart spelande kollektkiv,vilket i sin tur gav åtskilliga bra lägen offensivt. Främst kreerat genom Mikael Frycklund som bara växer och växer match för match. Men en gigantisk eloge till samtliga forwards,som jobbade kopiöst hårt matchen igenom.

I tredje perioden var det faktiskt VIK som långa stunder behärskade spelet och händelseförloppet på isen. Accentuerat efter 8.24,då Alex Lindelöf bröt in bakom leksandskassen och hittade Kalle Östman,som i sin tur med en briljant flip-macka hittade Marcus Bergman,som sköt direkt i krysset till 2-1 för VIK! Efter det ökade givetvis trycket mot Ersson och efter 13.45 small det igen,då Markus Karlberg passade till en helt fristående Anton Karlsson och denne hitta en lucka i krysset,dä han bombade in kvitteringen till 2-2.

Over-time väntade och där tog det bara 39 sekunder innan kvällens bäste VIK-forward Mikael Frycklund drog på sig en utvisning,vilket resulterade i en våldsam hemmaoffensiv. Och i samma sekund som Frycklund klev in på isen,hittade David Rundqvist en helt fristående Linus Persson,som satte pucken i en närmast ödslig VIK-kasse till 3-2 för masarna.

Således en 2-3-förlust för VIK,men detta efter en som man brukar säga "heroisk" insats. Laget inte bara krigade och kämpade sig till en poäng,utan man spelade med både hjärta,hjärna och lungor och gjorde på ett utmärkt sätt. All heder tlll VIK efter kvällens match,som man genomförde enligt Thomas Paananens hockeyfilosofi. D.v.s. offensivt,disciplinerat och smart. Den här insatsen torde lyfta laget rent mentalt ganska rejält! Nu har man visat att man klarar av att matcha alla topplag i serien - och göra det på ett rejält och på sitt eget sätt!