Hemma
Västerås
VIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Västerås IK - Vita Hästen 2-1

24 oktober 2018 22:15

Västerås IK vann under onsdagskvällen med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) hemma mot Vita Hästen. Målskyttar för VIK under kvällen var Mikael Frycklund och Fredrik Hetta, Samuel Ersson i målet räddade 33 av 34 skott han fick mot sig.


Det är Vita Hästen som får den bästa starten på matchen, i numerärt överläge Simon Krekula som framför mål styr in en passning från Marcus Eriksson. Det är också bortalaget som i inledningen av matchen för matchbilden. Knappt sju minuter in i perioden så får dock VIK chansen i powerplay, där kvitterar Mikael Frycklund till 1-1 efter att ha avlossat ett skott i bra fart. Det är i mångt och mycket ett ställningskrig under resten av den första perioden där inget av lagen riktigt för matchbilden.

Den andra perioden fortsätter som den första slutade, där båda lagen har perioder i matchen där de är det spelförande laget. Dödläget bryts dock med tre minuter kvar av perioden, då Fredrik Hetta i powerplay gör sitt första mål för säsongen, assist av Fredrik Johansson. Vita Hästen får även de en chans i powerplay under den första periodens slutskede, men det gulsvarta boxplayet håller tätt och VIK vinner perioden 1-0.

Den tredje perioden slutar mållöst, Vita Hästens bästa chans till kvittering kommer med sju minuter kvar när laget får chansen i powerplay, men även den här gången reder VIK ut boxplayet. Med exakt två minuter kvar så tar Vita Hästen timeout och satsar på spel sex mot fem, men VIK reder ut även det och perioden slutar 0-0, totalt 2-1 till Västerås IK

Intervjuer efter matchen med Thomas Paananen, Fredrik Hetta och Samuel Ersson