Förlust hemma mot SHK
Publicerad: 2022-10-22
En tung mittperiod fällde damlaget i ABB Arena.

Efter en mållös förstaperiod mellan Västerås IK och SHK Hockey Club kunde gästerna ta ledningen i powerplay i början av mittperioden. SHL kopplade sedan greppet ytterligare när man fick in 0-2 genom Louise Hugosson.

{!B}

Hemmalagets tränare Evelina Husar tog timeout för att försöka förändra matchbilden i slutet av perioden men gästerna pressade på och fick in både 0-3 och 0-4 innan perioden var över.

En redan svår uppförsbacken blev inte lättare då SHK ökade på till både 0-5 och 0-6 inom loppet av 6 sekunder i inledningen av den tredje perioden. Resten av speltiden präglades av utvisningar för de både lagen.

{!C}

Tove Robertsson fick sedan spräcka målnollan för hemmalaget då man i spel fem mot tre kunde reducera till 1-6 som också blev slutresultatet.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-SHK gör det bra. D utnyttjar isen och får oss att jaga hela matchen. Vi har inte alls samma tempo och intensitet som i våra tidigare matcher. Linn Knutsgård som precis kommit tillbaka från en hjärnskakning gör det bra i målet men får inte tillräcklig hjälp. Tove Robertsson gör en av sin bästa match så här långt och läser spelet bra på sin nya position som center. Ny träningsvecka imorgon och vi behöver hitta vårt spel och även målet till nästa helgs hemmamatch mot Sandviken.

Nästa match för damlaget är hemma i Mimerhallen den 29/10 då Sandvikens IK kommer på besök.