Koncernredovisning 2022/23
Publicerad: 2023-06-06
Nedan tar du del av verksamhetsberättelse och koncernredovisning för säsongen 2022/23. — Det är med förväntan och hoppfullhet vi nu ser fram emot säsongen 23/24, säger styrelsen i en kommentar.

Om en vecka, tisdag 13 juni klockan 18.00, håller Västerås IK föreningens årsmöte. I samband med det kommunicerar vi föreningens verksamhetsberättelse samt års-/koncernredovisning för verksamhetsåret 2022/23.

Klicka på följande länkar för att ta del av:

Kommentar från styrelsen gällande det ekonomiska resultatet:

— Resultatet för verksamhetsåret visar -2.42 mkr. I ett tidigt skede under säsongen såg vi oroväckande tendenser att sporten inte låg på den nivå vi alla önskade. Arbetet med att komma till rätta med problemet intensifierades vilket utmynnade i att vi gick skilda vägar med sportchef och senare även tränarstab. Vi tillsatte även medel under säsongen för att stärka spelartruppen. För första gången under vår tid hade vi även budgeterat med en slutspelsserie. Budgeten var satt efter en semifinalplats. Kostnaderna för, under en viss tid, dubbla tränar- respektive sportchefslöner tillsammans med förhandling av tidigareläggande kontraktsslut, tillskjutande av mer medel till sporten samt sämre resultat än budgeterat i slutspelet är orsakerna till det negativa resultatet. I övrigt kan vi konstatera att den uppsatta budgeten höll.

— Det är viktigt att poängtera att årets resultat inte bromsar det tredje året av Gulsvart2024-strategin. Budgeten för våra intäkter höll och resultatet är, om än inte hållbart över tid, hanterbart den här gången genom vårt eget kapital och den kassa vi byggt genom åren. Tryggheten i att vi har våra företagspartners och privatpersoner med oss gör att vi fortsatt vågar ta nästa kliv i planen och fortsätta framåt enligt utstakad väg. Vi upplever att stödet fortsatt är starkt och det är med förväntan och hoppfullhet vi nu ser fram emot säsongen 23/24.

Västerås IK