Publicerad: 2020-11-20
Emil Kruse fick släppa fyra puckar förbi sig denna kväll.

Västerås - Södertälje 2-5 (1-1, 1-2,0-2)

Första perioden

En period som präglades av viss speldominans från gästande Södertälje och väldigt många utvisningar för Västerås.

En förklaring till Södertäljes offensiva dominans kan självklart tillskrivas att Västerås tvingades till spel i boxplay onödigt många gånger. Men oavsett detta hade Västerås inte ett enda längre anfall där man kunde sätta lite press på sina motståndare.

Västerås kunde städa av sina två första boxplay utan större bekymmer och när man själva fick chansen till powerplay gjorde man mål direkt. Det var Joakim Hildning som tog ett avslut i jämhöjd med högra tekningscirkeln på pass från Jimmie Jansson. Tid 16:33

Med knappa två minuter kvar av perioden drog Västerås på sig sin fjärde utvising i perioden och denna gång förvaltade Södertälje det på bästa sätt. En spelvändning från egen zon där pucken kom fram till Ludwig Blomstrand. Blomstrand drog iväg ett slagskott som passerade förbi en täckande Västeråsspelare och vidare förbi Emil Kruse i Västerås målbur. Tid 19:04 Skott: 11-12

Andra perioden

Inom loppet av sju minuter hade Västerås dragit på sig tre utvisningar. Det resulterade bland annat i att hemmalaget fick spela tre mot fem från 27:13 i perioden. Södertälje nyttjade detta på bästa sätt genom Evan Bouchard som gled in i slottet, siktade, och drog iväg ett skott som smet förbi en helt skymd Emil Kruse i Västerås målbur. Tid 28:11.

Bara drygt minuten senare ringde det igen bakom Emil Kruse. Denna gång var det Södertäljes Henrik Malmström som skickade iväg pucken från sin backposition. Framför mål stack Västerås Alexander Younan fram sin klubba och styrde pucken mycket elegant in bakom egen målvakt! Maximal otur för Younan men desto roligare för Södertälje som därmed hade en ledning med 3-1. Tid 29:22.

Efter Södertäljes 3-1 blev det lite bättre fart på hemmalaget som plötsligt började spela lite mer fysiskt. Man lyckades sätta lite tryck i SSK:s egen zon. Inte helt orättvist kunde Västerås reducera genom Lukas Zetterberg efter fint förarbete av Joakim Hilding och Henrik Hetta. Tid 37:25

Skott: 10-11

Tredje perioden

Västerås hade säkert pratat om att undvika utvisningar till den avslutande perioden. Det gick så där. Redan efter 46 sekunder drog Joakim Hilding på sig en tvåa för slashing. Södertälje tackade, tog emot, och skickade in 4-2 genom Samuel Fagemo. Tid 41:42.

Efter sitt fjärde mål för kvällen stängde Södertälje matchen. Västerås försökte och försökte men denna kväll hade man varken tillräckligt med kunnande eller kreativitet för att hota sina motståndare.

I slutfasen av matchen, med drygt tre minuter kvar, chansade Västerås med spel utan målvakt och sex man på isen. Södertälje hade dock inga problem med att försvara sig och kunde dessutom skicka in 5-2 i tom kasse genom Jacob Dahlström. Tid 57:04 Skott:11-5

Skott totalt: 32-28

Summering

Det är bara att erkänna. Västerås fick aldrig något riktigt grepp om sina motståndare denna kväll. Visserligen tog man med sig 1-1 efter första perioden men spelmässigt var man inte riktigt på plats. När Västerås dessutom drog på sig utvisningar som aldrig tidigare i en match denna säsong blev det än motigare. Svårt att få fart på offensiven när stor del av tiden fick ägnas åt spel i boxplay. Södertälje kan segla vidare på sin framgångsvåg medan Västerås behöver ta ett omtag för att hitta en väg till nya vinster.