Tung förlust borta mot Mora
Publicerad: 2020-12-29
Gabriel Kangas gjorde ny fin insats.

Mora - Västerås 5-1 (1-1,3-0,1-0)

Ingen kan anklaga något av lagen för att spela en sprudlande ishockey under den första perioden. Känslan blev att fokus låg mer på att inte gå bort sig, bjuda på någonting, till sina motståndare. Med andra ord lite tillknäppt spel. Västerås blev det lag som först fick chansen att bryta likaläget i matchen då Moras Oscar Eklind drog på sig två minmuter för interference. Tid 05:59.

Tyvärr för Västerås fick man inte alls ordning på sitt powerplay så den chansen gled snabbt laget ur händerna.

Det blev istället Mora som öppnade målskyttet men det tog dryga sexton chansfattiga minuter innan målet föll. Det var Oskar Stål-Lyrenäs som på egen hand trampade förbi sin försvarare på vänsterkanten och avslossade ett skott ur snäv vinkel. Emil Kruse klarade avslutet men släppte retur som studsade rakt ut tillbaka till skytten. Ur minimal vinkel kunde då pucken trycktes in fram till 1-0. Tid 16:57.

Västerås replikerade dock omedelbart. Uppställt spel i anfallszon. Puck upp till blålinjen där August Nilsson knäppte iväg ett handledsskott som seglade förbi en skymd Moramålvakt. August Nilsson första mål för säsongen.Tid 17:29

Minuten senare fick Västerås chans till nytt spel i powerplay då Moras Ludvig Larsson drog på sig en utvisning för tripping. Tid 18:25.

Om Västerås första powerplay i matchen var blekt så blev detta andra spel i numerärt överläge än sämre. Västerås lyckades faktiskt inte ta sig in i anfallszon med pucken under kontroll. Skott: 8-7

Den andra perioden blev ingen munter historia för gästande Västerås denna afton. Trots stundtals stort puckinnehav i anfallszon för Västerås var det hemmalaget Mora som stod för målskyttet.

Moras Ludvig Larsson fick pucken centralt i anfallszon. Tog några skär mot Emil Kruse och skickade iväg en lös backhand. Kruse försökte bara vinkla undan pucken med sin målvaktsklubba men det gick inte bättre än att pucken träffade egen spelare, och pucken i eget mål! Tid: 24:29.

Västerås bästa chans till mål i perioden hade sannolikt unge Gabriel Kangas som åkte sig fram till ett friläge. Avslutet förhindrades av försvarande spelare med utvisning för Mora som påföljd.

Västerås fick därmed ny chans, den tredje i matchen, till spel i powerplay. Precis som vid de två tidigare tillfällena då Västerås spelade powerplay blev utfallet platt och intet. Iskallt, kan man nog säga.

Istället fick Mora göra ännu ett mål. Denna gång genom duktige Johan Persson som helt enkelt drog iväg ett avslut i höjd med tekningscirklarna och fick se pucken sitta högt bakom Emil Kruse i Västerås kasse. Svårare än så behöver det inte vara att göra mål. Tid 35:46.

Med knappa två minuter kvar av perioden fick Mora möjlighet att spela sitt första powerplay då Västerås Calle Ehrnberg drog på sig två minuter för slashing. Västerås stod emot bra i sitt boxplay men med 0.7(!) sekunder kvar av perioden kunde Johan Persson smälla in 4-1 till sitt Mora. Skott: 14-12

Nej, denna kväll hade inte Västerås förmågan att rubba sina motståndare. Det var alldeles för många spelare som inte nådde upp till förväntad prestation. När Västerås fick en liten liten möjlighet till att skapa aningen av match via ny Morautvisning lyckades man istället släppa in ännu ett mål fram till 5-1. Detta efter ett riktigt dåligt byte. Målskytt för Mora blev Måns Carlsson. Tid 44:46.

Resterande tid av perioden spelades av. Mora såg till att ligga rätt i banan och avstyrde de flesta anfallsförsök från Västerås på ett effektivt sätt. Skott: 14-9

Skott totalt: 36-28

Summering

Kanske en av de sämre prestationer av laget denna säsong. Så kan man sammanfatta aftonens match mot Mora. Trots 1-1 och häng i matchen efter den första perioden var Västerås aldrig riktigt nära denna match. Ett fullständigt iskallt powerplay bidrog till denna känsla. När dessutom duktige Emil Kruse hade oflyt med studsar och returer blev det närmast en nattsvart föreställning för Västerås. Enda egentliga glädjeämnet blev August Nilssons första mål för säsongen samt Gabriel Kangas sköna slit i varje byte. Moras Johan Persson och Oskar Stål-Lyrenäs visade tydligt betydelsen av målskyttar i laget.