En gulsvart gåva till sjukhuset
Publicerad: 2020-03-27
Personalen på Västerås sjukhus gör ett enormt jobb under Coronakrisen. I dag åkte Fredrik Johansson och Kenny Källström dit med en gåva från VIK. Engångshandskar och en stor mängd överblivna kioskvaror skänktes till personalen.

När hockeysäsongen 19/20 avbröts i förtid blev det en hel del kioskvaror över, som var ämnade att säljas under slutspelet. HV 71 och Modo visade vägen tidigare, och i dag hakade VIK på. Lagkaptenerna Fredrik Johansson och Kenny Källström åkte ut till Västerås sjukhus med en gåva bestående av engångshandskar, chips, dricka och godis.

Henrik Nordström, koordinator på sjukhuset, tog emot varorna på lastkajen.

-Engångshandskarna är ett bra tillskott. De kommer vårdhygien att gå igenom först och sedan skickas de ut dit de behövs som mest. Kioskvarorna kommer framför allt skänkas till personalen på infektionsavdelningen, barnavdelningen, akuten, mava och transport/logistik, säger Nordström som glatt tog emot gåvan från VIK.

-Jag tror att personalen kommer bli jätteglada. Det är många som jobbar väldigt hårt här nu. Det här blir en uppskattning för dem. Vi har många här också som är VIK-supportrar, så chipsen (i VIK-påsar) blir nog extra populära.

Jens Brandberg