Förlust i årets sista match
Publicerad: 2023-02-26
En tung säsong är över för damlaget som föll hemma mot Hedesunda i kvalseriens sista omgång.

Både Västerås IK och Hedesunda var redan innan dagens match avsågade från att kliva förbi Örebro som knep förstaplatsen i kvalserien som innebär spel i NDHL kommande säsong.

Bortalaget inledde målskyttet i mitten av den första perioden när Thea Lööf gav Hedesunda ledningen med 0-1. Kapten Julia Öhrberg-Nyberg skulle dock kvittera kort därefter till 1-1.

Den andra perioden blev svängig då VIK först tog ledningen i powerplay genom Ida Mattsson. Bortalagets Thea Lööf skulle dock hålla sig framme och kvittera till 2-2. Även det målet i numerärt överläge. Lovisa Engström gav sedan VIK ledningen med 3-2 strax innan periodvilan.

I den tredje perioden skulle bortalaget stå för en sällsynt bedrift. Först kunde man kvittera till 3-3 i numerärt underläge. VIK kom dock tillbaka och tog ledningen med 4-3 genom Lovisa Engström i powerplay. Men sedan följde några olycksamma minuter för hemmalaget där Hedesunda både kvitterade och tog ledningen i ett och samma boxplay.

Med två insläppta mål i powerplay och underläge 4-5 kunde inte hemmalaget resa sig och fick se sig besegrade i kvalseriens sista omgång.

Det har onekligen varit en tung säsong för damlaget och dagens match sammanfattar möjligen också hur det har sett ut många gånger där det varit stolpe ut för ett tappert kämpande gäng.

Nu väntar spel i Damtvåan och laget får ladda om under våren och sommaren inför kommande säsong.