Statuskoll - U16 Elit
Publicerad: 2019-08-27
Under försäsongen tar vik.se tempen på samtliga lag i elitföreningen. Nu har turen kommit till U16 Elit som tränas av Kent Olofsson och Niklas Nywertz.

U16 Elit har varit på is i tre veckor. Ansvarig tränare den här säsongen är Kent Olofsson, som även är utvecklingsansvarig i Västerås IK. Laget är från och med denna säsong uppflyttat i elitföreningen, och har precis som de äldre lagen kört sommarträning med klubbens fystränare Kristoffer och Sebastian från Bbrosfit.

-Det märks på grabbarna att de har fått en bra sommar. Jämför man med tidigare år så tycker jag att de känns starkare redan nu, säger Kent Olofsson som ser fram emot säsongen.

-Det är en intressant grupp spelare vi har. De vill framåt. Tävlar hela tiden. Dessutom är det en tajt och bra grupp som trivs tillsammans, vilket är oerhört viktigt.

På grund av TV-pucken som pågår under augusti och september (slutspel i oktober) är träningspassen och antalet träningsmatcher färre i U16 Elit än i klubbens äldre lag. Hittills har en match spelats på försäsongen, då finska Helsingfors besegrades hemma i ABB Arena Nord med 3-1. Ett dubbelmöte med Örebro återstår innan det är dags för seriepremiär i U16 Elit västra mot Brynäs. Efter två seriematcher har Kent Olofsson valt att lägga in en cup, Tibro Trophy, som en extragrej för laget.

-Den här delen av säsongen blir lite hackig pga TV-pucken. Vi la in cupen i Tibro eftersom vi känner att vi behöver den för att spela ihop laget ännu mer.

  • Målsättning med säsongen 19/20?

-Grundmålet för oss är att utveckla spelare. Att så många som möjligt från VIK är med och slåss om platser på hockeygymnasiet i Västerås och tar ytterligare steg upp i klubbens äldre elitlag. Sen är det klart att vi även vill vinna alla matcher vi spelar.

SPELADE TRÄNINGSMATCHER

VIK-Helsingfors 3-1

KOMMANDE TRÄNINGSMATCHER

27/8: VIK-Örebro, 19.30.

31/8: Örebro-VIK, 14.00.

TRUPPEN

Målvakter:

Hugo Mellinger

Rasmus Granberg (Ny Enköping)

Back:

Roman Shamsutov

Elias Pettersson

Hugo Tornberg

Lukas Cederholm

Ludvig Riesten

Petter Eriksson

Forwards:

Liam Engström

Albin Pettersson

David Engström

Oliver Dahlgren

Emil Niclasson

Alexander Aleslöv (Ny Arboga)

Joel Hammarstedt

Felix Ramberg

Jens Brandberg