Grundserien avslutades med viktig seger mot TAIF
Publicerad: 2020-03-06
Sebastian Benker bidrog till segern med två fina mål

Tingsryd - Västerås 2-4 (0-1,1-1,1-2)

Västerås åkte till spel denna sista omgång av grundserien med ett viktigt uppdrag. Vinn matchen, ta tre poäng, och återvinn den femteplats som laget abbonerat på under hela säsongen! Tingsryd spelade för att nå topp åtta och en plats i slutspelserien. Med andra ord en match där mycket stod på spel för båda lagen.

Första perioden

Matchens inledningen visade upp två lag som ville ta tag i taktpinnen och diktera villkoren ute på isen. Efter bara tre minuters spel i den första perioden fick Västerås chansen till spel i powerplay. Det tog bara fem sekunder innan Sebastian Benker, i en röra av spelare framför mål, lyckades slå in ledningsmålet. Ett klassiskt "skitmål" som är så oerhört viktigt. Tid 3:38.

Det blev inget fler mål under den första perioden trots att båda lagen skapade tillräckligt många bra chanser för att öka på målskörden. Spelmässigt var det helt jämt ute på isovalen. Skott: 15-14

Andra perioden

Under den första delen av perioden var det två lag som turades om att sätta tryck i offensiv anfallszon. Den första chansen till mål i perioden fick Tingsryd som tilldömdes en straff redan femtiofyra sekunder in i perioden. En straff som Jesper Myrenberg retfullt enkelt kunde parera. Därefter fick lagen var sin chans till spel i powerplay utan att kunna nyttja detta.

Västerås skulle dock göra nästa mål i matchen som en direkt följd av sitt powerplay. Tingsryd hann bli fulltaliga när Jereome Leduc tog ett avslut. Avslutet gav en retur rakt ut till Sebastian Benker som rakade in sitt andra mål för kvällen. Tid 27:33.

Just där och då fick man en känsla av att Västerås kopplat ett bra grepp om matchen. Fått momentum med sig. Detta skulle dock snabbt ändra sig. Mattias Kallin drog på sig en utvisning i bytet efter att Västerås gjort sitt andra mål för kvällen och bjöd därmed in Tingsryd till att reducera. Och reducerade var precis vad Tingsryd gjorde. Det var hemmalagets Benjamin Nissner som kunde raka in en retur efter att Jesper Myrenberg klarat att rädda första avslutet. Tid 30:30

Efter reduceringsmålet fick Tingsryd ny energi och skapade ett antal lägen som kunde resulterat i en kvittering. Inte minst tack vara att Calle Ehrnberg i Västerås drog på sig en tvåa för fasthållning strax efter Tingsryds reducering till 1-2. Västerås, genom sitt starka boxplay, kunde dock hålla emot denna gång.

I slutfasen av perioden klev Västerås upp igen spelmässigt och avslutade perioden riktigt bra. Skapade ett antal fina lägen som kunde resulterat i ännu ett mål. Skott: 10-14

Tredje perioden

Västerås inledde den avslutande perioden på ett bra sätt. Var det lag som förde spelet. Sju minuter in i perioden fick Västerås Lukas Zetterberg sätta sig två minuter på botbänken för en slashing. Västerås fortsatte spela stabilt i sitt boxplay och kunde även denna gång förhindra att någon puck smet in bakom Jesper Myrenberg i kassen.

Med sex minuter kvar av perioden kom så Västerås tredje mål för kvällen. Detta efter en period av riktigt bra spel av Västerås där man skapade en rad chanser utan att få in pucken. Västerås Marcus Bergman trampade ned med pucken bakom förlängd mållinje, titta upp, och skickade in en passning upp mot slottet. Där kom Jimmie Jansson inåkande och kunde prickskjuta sitt lag fram till ledning med 3-1. Tid 54:48

Med drygt fyra minuter kvar av matchen chansade Tingsryd genom att spela med sex man mot fem. De lyckades också trycka in en reduceringspuck fram till 2-3. Tid 56:59.

Lite nerv i en match som tycktes vunnen och avgjord i och med Västerås 3-1 mål. Tingsryd fortsatte därefter med spel sex mot fem för att nå en kvittering. Men denna gång gick det inte lika bra. Sebastian Benker vann puck i egen zon och spelade fram till Alexander Lunsjö som säkert kunde lägga in pucken fram till 4-2 i en tom målbur.Tid: 58:04.

Skott: 13 -12

Summering

Med tanke på att så mycket som stod på spel kan man inte annat än lyfta på hatten åt att laget, spelarna, tog sig samman och knöt till säcken om den femteplats som var på väg att gå förlorad. Det fanns delar i spelet som vittnade om ett visst tillfrisknande rent spelmässigt. Boxpaly fortsatt stabilt, powerplay såg lite spetsigare ut, målvaktsspelet stabilt. Periodvis såg även spelet 5v5 rätt bra ut.