Bli en viktig del i den gulsvarta familjen!
Publicerad: 2019-07-30
Nu börjar snart en ny hockeysäsong dra igång i ABB Arena. Efter en skön sommarledighet så börjar nu sakta med säkert försäsongen för A-laget. Arbetet och planeringen inför säsongen 19/20 har varit igång sedan länge men går nu in i nästa fas. Nu letar vi efter dig som vill bli en viktig del i den gulsvarta familjen!

Gulsvart gjorde en stark säsong förra året både på isen och utanför som förening. All framgång hade inte varit möjlig utan alla ledare, föräldrar, supportrar och frivilliga volontärer som ger av sin tid och engagemang för klubben.

Nu vill vi fortsätta utveckla och växa vidare som klubb och letar därför efter dig som vill vara med och göra skillnad!

Varje hemmamatch som A-laget spelar samlas mer än 100 volontärer för att frivilligt jobba för att ge alla besökare allra bästa service. Vi vill nu förbättra och utveckla det arbetet ännu mer och letar därför efter dig som vill ge av din tid för den gulsvarta familjen. Ung som gammal, egna barn i föreningen eller inte, nybliven pensionär eller mitt i karriären, erfarenhet från att spela hockey eller ej, det spelar ingen roll. Du är välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare in i en uppgift, du behövs!

Insatsen sker ideellt och frivilligt, ingen ersättning utgår för den arbetsinsats som utförs. Det vi däremot vill erbjuda är en fantastisk gemenskap med andra volontärer som brinner för klubben, staden och för att ge alla besökare en bra upplevelse i vår arena!


Här är några av de områden vi söker folk till inför kommande säsong:

Sekretariatet - bli en del av teamet som sköter alla statistik under A-lagets matcher. Här noteras mål, skott, utvisningar mm. Tillsammans med teamet så är ni värdar för allt som sker i och kring sekretariatet. Här finns plats för dig som älskar statistik, välkommen in i teamet!

Ansvarig för sekretariatet: Thorbjörn Johansson


Entrévärdar - Entrévärdarna välkomnar står redo för att välkomna alla besökare till ABB arena samt för att ge god service i samband med biljettförsäljningen. Som entrévärd arbetar vi med försäljningen i kassaluckorna, inscanning vid insläpp samt biljettutlämningen. Teamet är indelat i två olika grupper som jobbar varannan match (självklart får man vara med oftare om man vill). I värdskapet vill vi ge besökare en god service genom att vi har en positiv inställning, lösningsorienterade, serviceinriktade, stresståliga och att vi jobbar tillsammans som ett team. Välkommen att bli en del av teamet!

Ansvarig för entrévärdarna: Carro Hansson


Publikvärdar - Inne i arenan vill vi ge våra besökare bästa möjliga service. Här vill vi hjälpa folk att hitta sin plats, vi vill serva publiken och skapa en trygg och bra atmosfär för unga som gamla. Vi står vid alla ingångar och är redo för att svara på frågor som dyker upp samt för att vara till publiken till hjälp och service.

Ansvarig för publikvärdar: Lasse Eddebring


Produktion & media - I samband med alla hemmamatcher arbetar ett team med all media och produktion inne i arenan. Här styrs all pausmusik, ljud, ljus och bild för all grafik på ledskärmar, reklam, matchbild på storbildsskärm mm. Har du intresse och erfarenhet av att jobba volontärt med media och produktion i samband med matcherna, välkommen i in i teamet!

Ansvarig för produktion: Jimmy Gerdin


Övrigt - om du har andra tankar och idéer om engagemang och något du skulle vilja bidra med, tveka inte att höra av dig till oss så samtalar vi gärna vidare med dig. Tillsammans vill vi skapa stans bästa sportevenemang!

För frågor eller funderingar kring dessa uppdrag kontakta ansvarig för respektive team eller maila ditt intresse att hjälpa till volontärt till [email protected] eller bernt.thoré[email protected] så hjälper vi dig vidare.


VOLONTÄRSTRÄFF 13/8

Tisdagen den 13/8 kl.19:00 bjuder vi in dig som nu är volontär eller som är intresserad av att bli volontär till en träff i restaurangen (ingång stora entrén). Träffen är 1 h, vi bjuder på kaffe och macka samt så får du möjlighet att höra mer om alla teamen och möta teamledarna för mer information inför kommande säsong.

Vi vill understryka att alla insatser sker volontärt och att ingen ersättning utgår för den tid man ger. Vi tror däremot att du kommer få så mycket annat tillbaka av att få vara med i detta vinnande team av frivilliga som älskar gemenskapen och kärleken till Västerås IK.

Jacob Frankner