Klubbchefen har ordet!

6 september 2018 13:00

Nu är det drygt två veckor kvar innan vi återigen spelar en match i HOCKEYALLSVENSKAN, Karlskrona borta fredag 21 september. En säsong med 52 st. spännande och tuffa hockeymatcher på en nivå där vi minst hör hemma, grymt skön känsla!


”Är huvudet dumt får kroppen lida” är ett känt utryck som tyvärr just nu i skrivande stund är en verklighet.

Jag ska tillsammans med några av våra engagerade supporters cykla hela vägen till Karlskrona. 50 mil enkel resa som skall avverkas i 3 etapper och avslutas matchdagen den 21 september och förhoppningsvis hinner vi fram innan nedsläpp. Allt började med en vadslagning mellan två supporters (Anders Andersson och Mikael Jonsson) där den ene lovade att cykla till första bortamatchen nästa säsong OM VIK går upp i HOCKEYALLSVENSKAN. Förmodligen hade ingen av dem räknat med att det kunde bli en lååång resa men tyvärr så drog han nästan den värsta nitlotten, Karlskrona borta och 50 mil på cykel!

Direkt när jag hörde om vadslagningen så var min tanke att vi kan göra något riktigt bra av det och vad kan då inte passa bättre än att jag stöttar VIK Support och följer med på cykeln genom landet. Men det stannar inte där, tillsammans med VIK Support vill vi göra något ytterligare och ge ett riktigt budskap till alla våra ungdomar, supporters och framför allt alla våra partners.

#cyklaförgulsvart föddes och vi gör detta tillsammans och i samarbete med vårt samhällsprojekt High Five, en ”Idrott för alla”. Vi inom VIK Hockey vill göra skillnad och vi jobbar just nu stenhårt med viktiga samhällsfrågor som integration, mobbning, kränkning, sexuella trakasserier och diskriminering. Vi har bara ett mål i sikte och vi strävar mot NOLLTOLLERANS inom föreningen.

Vår önskan är att du som supporter och partner till VIK Hockey stöttar oss på ”cykelvägen” mot Karlskrona och ger ett ekonomiskt bidrag till High Five och vårt stenhårda arbete mot NOLLTOLERANS inom alla led. Vi är tacksamma om ni Swishar ett valfritt belopp till; 123 050 61 13. Pengarna går oavkortat tillbaka till våra ungdomar och arbetet med High Five. En slutlig redovisning av det insamlade beloppet kommer ske under vecka 39 på sociala medier och på vår hemsida.

Följ resan mot Karlskrona den 19-21 september på våra sociala medier och under #cyklaförgulsvart.

Full fart framåt!

Mats Brokvist
Klubbchef/VD
Västerås IK