Samuel Ersson lämnar Västerås

30 mars 2019 15:00

Målvakten Samuel Ersson har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben Brynäs IF.

-Samuel är verkligen värd den här chansen. Han har helt klart varit en avgörande faktor för att vi var så framgångsrika under årets säsong. Vi önskar honom lycka till i Brynäs, säger sportchef Patrik Zetterberg.


Västerås IK får nu tacka den unga lovande målvakten Samuel Ersson för en fantastisk säsong i Västerås IK. Under fredagen blev det klart att Samuel går vidare i sin karriär till SHL och Brynäs IF.

Efter en otroligt stark säsong i gulsvart, med toppstatistik av alla HA:s målvakter i stort sätt hela säsongen och mot slutet även vinnare av 2019 års guldgaller, är det nu klart att Samuel lämnar Västerås. Ersson har skrivit på för två år med Brynäs och presenteras för sin nya klubb under fredagen.

-Först och främst vill jag gratulera Samuel till en fantastisk säsong hos oss i Västerås, som nu gett honom möjligheten att ta sig vidare till SHL. Precis som vi tidigare pratat om så har ju en del av vårt koncept i VIK varit att utveckla individer och det har vi verkligen lyckats med i år. Många har tagit stora steg personligt, Samuel är nog helt klart den som fått chansen att och verkligen tagit den. Vi är stolta över att Samuel fick sitt stora genombrott under året i Västerås, säger Patrik Zetterberg.

-Självklart är det ett stort tapp för laget att mista en så toppmålvakt som Samuel. Men vi vill önska honom lycka till i framtiden, han kommer gå långt och är verkligen värd den här chansen.