Rekordnivåer för seriekortsförsäljningen
Publicerad: 2021-08-23
32 dagar till seriepremiär. Redan nu har Västerås IK slagit klubbrekord vad gäller intäkter från privata seriekort. — Ett fantastiskt bevis på att våra supportrar vill vara med och möjliggöra klubbens satsning mot SHL, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Uppslutningen från Västerås IK:s seriekortsinnehavare är synnerligen viktig ur flera aspekter. Dels är en hög andel seriekortsinnehavare en nyckelfaktor för en välfylld arena och publikupplevelse. Dels är det ett viktigt ekonomiskt intäktsben för klubben.

Intäkterna från seriekorten investeras i verksamheten – och ju fler seriekortsinnehavare desto större trygghet i att satsa på exempelvis spelartruppen.

I klubbens treårsplan Gulsvart2024 har vi tydligt kommunicerat vikten av att både företag och privatpersoner sluter upp ekonomiskt – för att skapa de finansiella förutsättningarna som krävs för att möjliggöra satsningen.

Gensvaret från både partners och privatpersoner är tydligt:

— Det vi ser och upplever nu är ett fantastiskt bevis på att våra supportrar, såväl företagare som privatpersoner, vill vara delaktiga i att skapa den ekonomi som krävs för att sätta klubben i position att tävla om de mål vi satt upp. Vi behöver växla upp i samtliga Västerås IK:s intäktsben och det gör vi genom att alla som vill klubben väl är med på någon nivå. Stora som små investeringar, alla har en plats och gör skillnad för den totala helheten, säger Kevin Johansson.

Redan i maj månad passerades klubbrekordet för medlemsintäkter och har fortsatt växa sedan dess.

I fredags överträffade våra seriekortsinnehavare nästa rekord. Med 32 dagar kvar till seriepremiär är det tidigare rekordet för intäkter från privata seriekort utraderat.

— Föreningen är otroligt tacksam mot alla som är med och bidrar till historiskt starka siffror.

Hur många seriekort är sålda totalt med privatpersoner och företagskort?

— Vi har sålt 575 kort till privatpersoner och räknar med drygt 500 företagskort. Totalt bör vi utmana om att bli en bra bit över 1 000 säsongskortsinnehavare.

Det är dessutom 32 dagar kvar till seriepremiären, vad betyder det för den siffran vi har för privata seriekort i dag?

— Det finns gott om tid för fler VIK-are att säkra sin plats på läktaren till kommande säsong. Väljer än fler att göra så kommer förstås ekonomin bakom det att förstärkas än mer. Med relativt hög sannolikhet kommer siffran vara än bättre den 24 september när vi inleder serien hemma mot Tingsryd.

Hur gör den som läser det här för att teckna sitt seriekort för kommande säsong?

— Vi länkar all relevant information precis här nedan. Varmt välkommen till säsongen 2021/22 med Västerås IK!

Vad gäller kring restriktioner och platser i arenan?

— Vi kan för närvarande ta emot 750 personer i ordinarie läktarutrymmen. Sedan har regeringen uttryckt en ambition att avveckla restriktionerna under september månad. Vi följer utvecklingen under den dryga månaden till seriepremiären och kommunicerar löpande nyheter som påverkar vår verksamhet. Tvingas vi starta säsongen med fortsatta restriktioner återkommer vi med en strategi för att välkomna så många seriekortsinnehavare som möjligt till de matcher som eventuell kommer att beröras.

Till alla som beställt eller kommer att beställa fysiska plastkort kommer dessa börja skickas ut under september månad. I god tid innan premiären.

— Just nu håller två av föreningens fantastiska ideella eldsjälar på att skriva ut adresser till samtliga som beställt plastkort. Därefter börjar korten tryckas för att sedan kunna distribueras. Korten har inget användningsområde förrän seriepremiären 24 september, så samtliga innehavare kommer att få korten i god tid.

Fakta: Så ser siffrorna ut

Seriekortsintäkter, privatpersoner.

Tidigare rekord: 1 934 000 kronor, säsongen 2019/20

Nuvarande siffra: 2 009 525 kronor

Medlemsintäkter, privatpersoner.

Tidigare rekord: 164 900 kronor, säsongen 2014/15

Nuvarande siffra: 337 893 kronor

För dig som tecknar nytt/nya seriekort

Hur gör jag för att teckna seriekort?

  • Klicka på den här länken https://vik.ebiljett.nu/Tickets/Choose/14?S=1
  • Bestäm vilken sektion du vill sitta på
  • Bestäm om du vill teckna endast seriekort eller kombinera det med ett medlemskap Gulsvart för 750 kronor
  • Om du vill teckna med medlemskapet klickar du i 1, 2, 3 eller det antal kort du vill ha på den sektion som är märkt exempelvis: "Sektion P, O, N, M, L + Medlemskap Gulsvart". Vill du inte teckna med seriekort väljer du där det står exempelvis bara "Sektion P, O, N, M, L" och då alltså inte + Medlemskap Gulsvart.
  • När du valt antalet kort på den sektion du önskar klickar du på "HITTA BILJETTER"
  • Systemet väljer då automatiskt ut platser till dig
  • Vill du hellre välja stolar själv klickar du på den stora rutan "ÄNDRA PLATS SJÄLV". Du kan då välja själv bland de platser som ej är sålda eller reserverade sedan tidigare.
  • När du är klar med dina val klickar du på den stora svarta rutan "GÅ VIDARE"
  • Vill du ha utskrivna plastkort lägger du sedan till dessa här. Välj det antal du vill ha och tryck på köp.
  • Fyll sedan i dina uppgifter
  • Välj betalningssätt mellan swish, kortbetalning eller Klarna
  • Välj om du vill att VIK får kontakta dig med erbjudanden och rabatter genom att klicka i eller inte klicka i den kryssrutan.
  • Tryck sedan på stora svarta knappen "SLUTFÖR KÖP" och genomför betalningen.

Ovan känns krångligt. Kan jag köpa seriekort på annat sätt?

Självklart! Du är varmt välkommen att komma in och köpa korten på kontoret i ABB Arena på Rocklunda. Kontoret ligger på baksidan av arenan. Ring Kevin Johansson på 073-942 50 09 för att bli insläppt.

Här kan du betala med kort i vår kortläsare.

Öppettider 9-16 måndag-fredag med lunch från 11.30-12.30. Besök ej kontoret om du upplever sjukdomssymptom.

Du kan också maila [email protected] eller smsa 073-942 50 09 för att boka en tid eller få personlig service.

Privatmarknadsansvarig Jimmy Gerdin