VIK Hockey värvar Jonas Liwing

23 maj 2018 14:00

VIK Hockey har värvat den 35-årige backen Jonas Liwing, som senaste säsongen representerade Södertälje SK i Hockeyallsvenskan och där stod för 23 poäng på 52 matcher. Den högerfattade backen har under karriären spelat 283 SHL-matcher och 325 matcher på allsvensk nivå. Kontraktet är skrivet för säsongen 18/19.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar

– Liwing är en rutinerad back som spelat på högsta nivå i många år, bland annat i SHL och DEL. Han har många år i allsvenskan och har alltid varit en toppback på den här nivån. Det känns skönt att få in en spelare med mycket rutin som kan gå i bräschen och vet vad det handlar om på allsvensk nivå, som kan dela med sig av sin erfarenhet till yngre spelare.

– Han är spelskicklig och bekväm med pucken, nyttig i Powerplay och ger oss ett hot till med sin högerfattning. En backtyp som många klubbar letar efter just nu som högerfattad back som kan spela powerplay. Otroligt kul att vi har kommit överens. Han är otroligt laddad och taggad över att komma till Västerås och hjälpa oss på vår resa.