VIK på flera språk - Nytt samarbete med Folkhälsobyrån

20 februari 2021 09:00

Unik satsning på VIK.se med översättning till fem olika språk


Ett tydligt mål med ”Ett gulsvart hjärta” är att klubben ska öka mångfalden i föreningen. Västerås IK ska vara en plats för alla. Språkbarriären är ett vanligt förekommande problem för interaktion i ett nytt samhälle, men vi vill sudda ut gränserna och göra det lättare att bli en del av hockeysverige.

I samarbete med Folkhälsobyrån har vi nu skapat en första översättning av hemsidan, för att på så sätt berätta vår historia samt visa hur man går tillväga för att bli VIK-are.

Eriq Christiansson, Västerås IK

-Det här är ett sätt att öppna dörren till klubben för fler Västeråsare. Vi vill vara en större del av samhället och på detta sätt tror vi att vi kan bli mer inkluderande. En förenklad väg in i klubben för den nya generationen västeråsare som nu växer upp kring oss.

Kenny Persson, Folkhälsobyrån

-Det här är vår vardag då vi jobbar med detta mot många företag hela tiden. Men det är så klart extra kul att få hjälpen klubben i vårt hjärta med detta arbete. Mig veterligen är det ett unikt steg i idrottsverige och det visar verkligen att VIK är en klubb som jobbar rätt på många plan. Nu hoppas vi bara att vi når ut till de berörda och att de känner sig välkomna.

Klicka här för att komma till vår sida som presenterar Västerås IK på olika språk!

Önskar ni hjälp med översättningar så tveka inte att kontakt med:

Folkhälsobyrån

Kenny Persson

[email protected]

021-133200