Uddlös offensiv i Västerås bortaförlust mot Modo
Publicerad: 2020-02-14
Emil Kruse tillbaka i målet och räddade flera frilägen

Modo - Västerås 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Full fart framåt för hemmalaget Modo och det tog knappt tre minuter innan de petade in ett välförtjänt ledningsmål. Det var ett instick framför mål där Modos Jonathan Johnsson höll sig framme och lyckades få in pucken under Västerås burväktare Emil Kruse. Tid 02:50.

Strax därefter drog hemmalaget på sig en utvisning(Daniel Sylwander, boarding), och Västerås satte upp ett skapligt powerplay där man vaskade fram några fina chanser till nätkänning. Efter detta spel i numerärt överläge kom Västerås per automatik in i matchen och fortsatte att med hög forechecking vinna tillbaka puckar i Modos egen zon. Man skapade även en handfull chanser där Isac Skedungs friläge, med efterföljande stolpskott, var den allra bästa.

Modo, å sin sida, spelade sig fram till två rena frilägen där Emil Kruse i Västerås kasse fick briljera med viktiga räddningar.

I slutfasen av perioden drog Västerås på sig utvisning i egen zon(Jereome Leduc, interference) men hemmalaget Modo fick inte till spelet som de önskade. Närmast var, återigen, ett inspel parallellt med mållinjen men denna gång var Västerås backar mer på sin vakt och städade undan Modo-klubbor! Skott: 7-8

Modo kom ut till denna period mer bestämt och framför allt förstalinan med Tambellini, Johnsson, Karlkvist snurrade runt frisk nere i Västerås försvarszon. Trots detta spelmässiga övertag krävdes ett powerplay för Modo innan de kunde utöka sin ledning till 2-0. Det var Västerås Jerome Leduc som aningen omotiverat drog på sig två minuter för interfernce i en sitaution framför egen målvakt(25:26). Modo tackade för kaffet och skickade in 2-0 genom Patrik Karlkvist efter fint förarbete av Jonathan Johnsson. Tid 26:24.

Och på temat onödig utvisningar! När Västerås stretade på för att hitta tillbaka in i matchen drog Lukas Zetterberg på sig två minuter för protest(Abuse of Officials, 34:57). Modo tackade för kaffet igen och skickade in 3-0 genom Jonathan Johnsson. Tid 34:44.

Västerås saknade inte egna chanser att göra mål i perioden men avsluten var lite för veka för att överlista Modos målvakt Patrik Bartosak. Skott: 14 - 9

Den avslutande perioden blev den spelmässigt jämnaste mycket beroende på att Modo mest spelade av perioden. Västerås fick tre chanser till spel i powerplay men utfallet blev magert. Inte vid något av dessa tillfällen lyckades man ta sig in i Modos zon och där sätta upp sitt spel. Sannolikt det blekaste powerplayspel Västerås presterat denna säsong. Chanser till reducering skapades i stället i spelet fem mot fem och med bättre skärpa kunde det trillat in en eller annan puck i Modos kasse.

Det enda målet i perioden gjordes av Modos Patrik Karlkvist. En lite udda situatioen. Karlkvist var på väg till båset för ett byte när han plötsligt fick se pucken komma glidandes mot honom i mittzonen. Raskt tog han emot trissan och skrinnade ned mot Emil Kruse i Västerås målbur och lyfte enkelt in 4-0(50:06). Ett bevis för hur viktigt det är med skickliga målskyttar i ett lag. Skott: 9-9

Summering

Med tanke på Modos trupp och spets blev inte utgången någon större överraskning. En spelartrupp som kommer slåss om SHL-status inom någon månad ska vara betydligt bättre än oss. Trots det lite sur eftersmak på matchen då onödiga utvisningar gav Modo det momentum i matchen de behövde för att börja spela mer avslappnat. Sett till målchanser i spelet fem mot fem var vi inte så långt efter men ineffektiviteten lös verkligen igenom denna kväll. När dessutom det egna boxplayspelet vacklade och powerplayspelet fullständigt kapsejsade blev utgången helt logisk. Modo har en förstalina som få andra lag i denna serie. Denna gång räckte det gott och väl för att de skulle plocka hem tre poäng på ett rätt behagligt sätt.