Liiga-målvakt klar för VIK
Publicerad: 2023-05-09
VIK-TV
Niilo Halonen spikar målvaktssidan i Västerås IK inför den kommande säsongen.

Den finske burväktaren kommer närmast från spel i finska Liiga med HIFK där han tillbringat de senaste tre säsongerna. På landslagsnivå har han representerat de blåvita lejonen vid 13 tillfällen i juniorlandslaget och även varit uttagen till två JVM-turneringar.

-Det är en ung och lugn målvakt som besitter de styrkor och kvalitéer som vi efterfrågat. Det känns väldigt stabilt med både Niilo och Ian som vår nya målvaktsduo, berättar sportchef Niklas Johansson.

Kommande säsong innebär också ett trendbrott för 24-årige Halonen då han hittills bara spelat ishockey i hemlandet Finland.

-Jag är ute efter en nystart på min hockeykarriär och har hört mycket gott om Västerås IK. Därför känns det riktigt kul att få komma till VIK och visa vad jag går för, berättar Niilo Halonen.

Kontraktet med Västerås IK sträcker sig över ett år.

Spelaren presenteras av ALFAB

-Vi har under en lång tid varit stolta partners till Västerås IK och även till de målvakter som varit med i truppen. Värvningen av Niilo Halonen känns väldigt spännande och vi kommer att följa det fortsatta lagbygget med stort intresse, berättar Erik Behrens hos ALFAB.

Mer om oss ALFAB representerar sedan över 30 år kvalitetsprodukter för medvetna livsnjutare som endast nöjer sig med det bästa för häst och ryttare. 3300 kvm serviceanläggning i Eslöv och Västerås samt egna servicemontörer runt om i landet gör att vi kan garantera marknadens bästa service. Läs mer om oss här!

Jimmy Gerdin