Västerås IK - Almtuna IS 3-2
Publicerad: 2018-10-12
Västerås IK besegrade Almtuna IS med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) under fredagskvällen, det matchavgörande målet kom med 48 sekunder kvar när Kalle Östman styrde in ett skott från Acke Ringström. Övriga målskyttar för VIK var Lukas Zetterberg och Mattias Beck. Skotten i matchen 37-15.

Almtuna får bästa möjliga start på matchen när man gör matchens första mål genom Tony Mårtensson efter bara 47 sekunder. Västerås svarar dock upp bra på målet och har en riktigt bra period efter målet där man för spelet och skapar flera vassa målchanser. Kvitteringen ska också komma, det i powerplay. Lukas Zetterberg sätter kvitteringspucken via Almtunaben, då Arvid Ljung i Almtunas mål inte alls ser pucken efter att Marcus Bergman skymmer bra framför mål. Med drygt en halv minut kvar av den första perioden så får Almtuna chansen med sitt första powerplay i matchen, men den första perioden slutar 1-1, skotten 14-7.

Andra Perioden

Almtuna inleder den andra perioden i powerplay men VIK lyckas klara det numerära underläget. VIK får även chansen i powerplay i början av andra perioden, men Almtuna klarar av det boxplayspelet. Efter den andra periodens powerbreak har Almtuna sin klart bästa period i matchen där man flera minuter förlägger spelet nere i offensiva zon, det ger också utdelning när Fredrik Forsberg i slottet kan göra 1-2 för gästerna efter drygt 36 minuter av matchen. Den ledningen står sig dock bara knappt två minuter innan Mattias Beck gör sitt första mål för säsongen och kvitterar till 2-2. Beck avlossar ett skott som sitter högt på Arvid Ljung, även vid detta mål är det bra skymning då Mikael Frycklund står framför kassen. VIK drabbas av en utvisning även i slutet av den andra perioden, men perioden slutar 1-1. Skotten i andra perioden 9-5

Tredje Perioden

Almtuna har en dryg minut kvar av spelet i powerplay när tredje perioden startar, men de gulsvarta klarar det numerära underläget. I samband av powerbreak i tredje perioden så får VIK chansen i powerplay, men Almtuna klarar det numerära underläget. Västerås IK trummar dock på framåt under hela den tredje perioden och med 48 sekunder kvar kommer utdelningen, Acke Ringström avlossar en pucken från blå och Kalle Östman kan styra in ledningspucken. Almtuna tar time out och plockar ut Arvid Ljung, men VIK kan hålla ledningen och matchen slutar 3-2, skotten i tredje perioden 14-3 till VIK.