Sjunde raka efter seger borta mot svårspelade Västervik
Publicerad: 2019-12-07
Isac Skedung stod för två viktiga mål i matchen

Västervik - Västerås 4-6 (0-0, 3-3, 1-3)

Det blev en ganska enahanda ishockey under den första perioden. Till största delen av tiden förlades spelet i Västerviks försvarszon där gästande Västerås skickade iväg avslut från "alla håll och kanter" utan att överlista Västerviks inlånade målvakt(Visby) Daniel Marmenlind. Västerås Fredrik Johansson, Daniel Öhrn och Isac Skedung hade fina lägen för att göra mål, men Marmenlind räddade. Västerås fick även chans till spel i powerplay, två gånger om, men Daniel Marmenlind, räddade.

Under en period fick Västervik skicka iväg puckar till icing i en strid ström för att freda sig. Under slutminuten drog Västerås på sig en utvising genom William Wikman och Västervik fick avslutade perioden med spel fem mot fyra. Dock utan att skapa något riktigt farligt avslut. Skott: 6-16

Västerås fick börja spelet i perioden med en man mindre på isen. Något man gjorde bra. Inget mål för hemmalaget. Men ett mål för hemmalaget skulle komma, i alla fall. Det hann bara gå dryga minuten av perioden innan Västervik skickade in 1-0. Målskytt Rob Bordson. Tid 21:10. Västerås svarade omedelbart och skickade in 1-1 genom Sebastian Benker efter fin framspelning av Kelsey Tessier. Tid 21:24. Västervik tyckte plötsligt det var roligt att spela anfallshockey och hittade fram till nytt målläge. Denna gång var det Niklas Folin som skickade in trissan fram till ledning med 2-1 för hemmalaget. Tid 22:05.

Västerås lite gungning efter denna inledning av Västervik i perioden. Och värre skulle det bli, för Västerås! Sebastian Benker drog på sig en tripping och Västervik fick chans till spel fem mot fyra. Tid 25:32. Hemmalaget satte upp sitt powerplay men Västerås, genom William Wikman, fick läge att sticka iväg i en kontring. Precis när Wikman vände bort Västerviksspelaren och skulle åka iväg med trissan fick han ett slag på skridskon och gick i backen. Irriterat på Västeråsbänken som påtalade detta för domaren. Domaren tackade för uppmärksamheten och gav Västerås ännu en utvising. Denna gång för Abuse of Officials! Lucas Zetterberg fick därmed göra Sebastian Benker sällskap på botbänken och spel fem mot tre för hemmalaget Västervik. Tid 25:55.

Efter knappa minutens spel i fem mot tre kunde Västervik trycka in ännu ett mål och gå fram till 3-1 i matchen. Målskytt Rob Bordson. Tid 26:34.

Frågan var nu om Västerås fina segersvit skulle ta slut eller om det fanns energi och kunnande för att vända på matchen till egen fördel. Svaret blev en reducering genom Marcus Bergman efter fint förarbete av Jimmie Jansson nere i sarghörnet bakom Västerviks mål. Jimmie Jansson fick fram pucken till Marcus Bergman som stod närmast ren till vänster om Daniel Marmenlind i Västerviks kasse. Ett rappt handledsskott och pucken satt lågt vid bortre stolpen. Tid 32:57

Och det skulle bli än roligare för Västerås. Bara någon minut senare lyckades Isac Skedung, från en position vid målvaktens högra stolpe, valla in pucken, via målvakten, fram till 3-3. Tid 34:16.

Efter målen för Västerås fortsatte man skapa chanser och det fanns lägen till ett ledningsmål. Precis i slutfasen av perioden klev domaren för dagen in och plockade ut Västerås Marcus Bergman för en förseelse bakom Västerviks mål. Interference blev brottsrubriceringen denna gång. Västervik hann sätta upp sitt powerplay och fick iväg avslut som Jesper Myrenberg, i Västerås kasse, kunde avvärja. Skott: 11-8

Västervik fick börja perioden med spel fem mot fyra men lyckades inte utnyttja detta. Ställningen fortsatt oavgjord och matchen stod och vägde. Vilket lag skulle ta tag i spelet, matchen, och få lite momentum. Det blev Västerås. Kedjan med Alexander Lunsjö, William Wikman och Isac Skedung drev hårt på kassen. I röran som uppstod framför mål kunde Alexander Lunsjö skicka 4-3 och ledning i matchen för första gången. Tid 43:25

Efter att Västerås tagit ledningen fick man under en stund bra kontroll på händelserna ute på isen. Man fick helt enkelt lite momentum. Västerås hade flera lägen att utöka sin ledning. Bland annat hade Viktor Hertzberg en åkning där han rundade Västerviks kasse och var ytterst nära att lägga in pucken i mål.

Efter åtta minuters spel i perioden fick Västerås ett gyllne läge att närmast stänga ned matchen. Spel i fem mot tre då Västervik inom en kort tidsrymd drog på sig två utvisningar. Tyvärr blev spelet i detta numerära överläge inte alls tillräckligt bra för att hota Västerviks duktige burväktare. Chansen att närmast stänga matchen gled därmed ur händerna för Västerås. Istället blev det Västervik som fick göra nästa mål. Detta i powerplay efter att Västerås William Wikman(charging) lackat ur på Västerviks Lukas Wernblom. Tid 48:34. Målskytt för Västervik var Darren Nowick som rann igenom till ett fritt läge med Jesper Myrenberg och elegant hängde in kvitteringen till 4-4. Tid 49:31

Men Västerås skulle få en ny chans i powerplay och denna gång gick det bättre. Isac Skedung höll sig framme på en retur och kunde skicka in pucken i nät fram till ny ledning. Tid 51:03

Till stora delar var det fortsatt Västerås som hade mest puckinnehav fram till matchens sista minuter. Västervik hade svårt att lyfta upp sin offensiv och sätta press mot Västerås mål. I ett av få kontrollerade anfall av Västervik klev Jerome Leduc fram och stängde Västerviks Lukas Wernblom bakom eget mål. Domaren bedömde förseelsen som holding och Västervik fick hastigt och lustigt chansen till spel sex mot fyra. Tid 57:37.

Tidvis blev det riktigt hårt tryck ned mot Jesper Myrenberg men med mycket god hjälp av sina backar kunde alla farliga returer slås bort. Det osade katt vid några tillfällen men då klev Myrenberg upp stort och gjorde några avgörande räddningar. Istället för en kvittering blev det Västerås som kunde skicka iväg pucken, över hela isen, in i den tomma kassen. Målskytt, Jesper Johansson. Tid 59:47 Skott: 9-12

Summering

En relativt kontrollerad insats av Västerås under första perioden utvecklades till mer hazardliknande ishockey inledningsvis i den andra. Plötsligt turades lagen om att göra mål. Efter underläge 1-3 började dock Västerås spela mer systematiskt. Detta gav resultat i form av både reducering och kvittering. Västerås var lite starkare efter kvitteringen rent spelmässigt men Västervik stretade emot länge. I den tredje perioden hade man fortsatt bra kontroll över händelserna på isen men bjöd in sina motståndare genom egna utvisningar. Efter 5-4 i powerplay stängde Västerås ned sina motståndare på ett ganska kontrollerat sätt. I det stora hela en bra bortamatch mot ett svårspelat och oberäkneligt Västervik.