Paananen inför kvällens match mot Tingsryd
Publicerad: 2020-03-06
Sista omgången av Hockeyallsvenskans grundserie i kväll, där kampen om femteplatsen ska avgöras. Med några timmar kvar till nedsläpp i Nelson Garden Arena tog vi en avstämning med VIK-tränaren Thomas Paananen.

När vi når Thomas Paananen på telefon har VIK precis avklarat ett lättare träningspass i Vida Arena i Växjö, där laget bott i natt, och sedan ätit lunch. Nu väntar sista milen i buss ner till Tingsryd.

Din känsla inför kvällen Thomas?

-Vi vet förutsättningarna och vad vi behöver göra för att ta femteplatsen. Det är det vi siktar på. Känns som det är 50/50 mellan oss och Södertälje, sen är ju Vita Hästen också inblandat. Men gör vi våra grejer har vi världens chans, säger Paananen.

Vad har du och Lasse tryckt på i genomgången inför mötet med Tingsryd?

-Vi har inte pratat så mycket om Tingsryd. Vi har pratat målskytte, att vi behöver bli hetare och förvalta våra lägen på ett bättre sätt. Det är bara tre lag som skjuter fler skott än oss i allsvenskan. Det är hur vi förvaltar dem vi behöver bli bättre på. Vi har även gått in på individnivå med den biten.

För att ta femteplatsen är vi beroende av ett bra resultat i Västervik. Hur håller ni koll på den matchen?

-Zäta (sportchef Patrik Zeterberg) är med och han har koll på det från läktaren. Vi får information från honom ner till båset.

Hur känns anspänningsnivån i laget?

-Bra. Det känns fokuserat. Vi har haft en bra värmning. Alla vet vad som gäller i kväll.

Sju spelare saknades i onsdags mot Vita Hästen. Är någon tillbaka?

-Anthon Eriksson är tillbaka. Vi har med en junior ner, Oscar Hagman är med i kväll igen.

Jens Brandberg