Seger hemma mot AIK
Publicerad: 2023-01-08
VIK J20 följde upp lördagens seger med att besegra AIK hemma med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter overtime. Coach Jonathan Thorsell var nöjd med resultatet.

-Ja, det måste vi vara. Vi har inte fått med oss många sådana poäng under höstens seriespel. Riktigt skönt att få med oss extrapoängen. Sedan är jag väl inte jättenöjd med vår prestation rent spelmässigt, men desto mer nöjd med resultatet och hur vi ändå spelar oss fram till en seger. Jag tyckte dock att vi inledde matchen på ett bra sätt, vi skapade bra fart genom mittzon och kom samlat in i anfallszon och kunde skapa långa anfall där hela femman var delaktig. Men ju längre matchen led så tappade vi tyvärr lite av det fina spelet. Men det var mycket upp och ner matchen igenom, vi hade perioder där prestationen och spelet var var bra, men det fanns också perioder när det var betydligt sämre. Jag tyckte dock att Lucas i målet var stabil matchen igenom. Det var en jämn och tight match mellan två jämna lag. Men det är en styrka att vi lyckas hitta vägar att vinna. Det känns lite lyxigt att få ta två segrar på en helg och ha dessa att jobba vidare på kommande träningsvecka. Vi har en del kvar att jobba på för att bli mer stabila och konsekventa. Vi vet att vi kan matcha alla lag i dessa serier när vi spelar så bra som vi kan, men vi behöver hitta en bättre jämnhet och kontinuitet i vårt spel. Det är ändå starkt av killarna att ta med sig fem poäng i helgen trots att vi inte spelade på topp hela tiden, vi hittade vägar att vinna och det ska vi ta med oss, kommenterade Jonathan.