Seger i första matchen i SM-slutspelet
Publicerad: 2022-03-23
Efter att de sju första lagen i J20 Topp 10 valt sina motståndare så drog SM-slutspelet för J20 äntligen igång i torsdags. Västerås, som slutade sjua i tabellen, valde Luleå i sin åttondelsfinal. I den första i bäst av tre vann Västerås en tät match borta i Coop Norrbotten Arena med 2-1 (0-2, 1-0, 0-0). Coach Jonathan Thorsell var mycket nöjd med resultatet.

-Jag det var en verkligen en skön seger. Känslan var att det var mycket kamp mellan två lag som spelar ganska snarlikt. Men vi inledde med en riktigt stark första period, den gick tydligt till oss. Men sedan var det nästan 40 minuter i Luleås favör. Vi kom ut så som vi ville, spelade tufft, rejält och höll uppe farten. Vi fick matchen dit vi ville, så det var en bra period med bra hockey och två mål framåt. I andra så klev de fram lite mer samtidigt som vi tappade lite fart i vårt spel och blev omständliga i våra beslut. De fick äta sig in i matchen och skapade längre anfall. Vi blev lite ensamma i våra attacker och hade svårt att etablera något tryck. Det var lite samma matchbild i både andra och tredje. Fast jag tyckte ändå att många aktioner var bra, vi spelade uppoffrande och ville vara i kampen. Visst, vi kan vårda pucken lite mer i vissa situationen och hålla den lite längre, men vi krigade och ville vinna matchen. Det var många som blockade skott och spelade uppoffrande. Även Johan var duktig i målet. Kändes kul och skönt att vi kunde vinna. Vi klev dit rejält i första och det räckte till vinst. Riktigt starkt av killarna, kommenterade Jonathan.