En poäng borta mot Sandviken
Publicerad: 2022-09-23
Det blev en tät tillställning i Gävle då hemmalaget Sandviken vann på övertid med 3-2.

Västerås tog ledningen i den första perioden genom Meredith Malloy som gjorde sitt första mål för säsongen. Mittperioden blev sedan mållös och först i den tredje perioden så kvitterade Sandviken till 1-1. Det dröjde sedan inte länge innan man också tog ledningen i matchen med 2-1. Båda målen gjorda av Linn Slottsgård.

VIK skulle sedan repa mod och kvittera till 2-2 genom Clara Eliasson som även hon gjorde sitt första mål för säsongen. Resultatet stod sig sedan perioden ut och matchen gick till förlängning.

Där var det Anna Brenkle som redan efter 9 sekunder av förlängningsperioden kunde skjuta hem bonuspoängen till Sandviken.

Huvudtränare Evelina Husar om matchen:

-Vi gör vår hittills bästa match och tjejerna förtjänade verkligen tre poäng ikväll. Så det var riktigt surt att vi inte fick med oss extrapoängen från förlängningen. Hela laget gjorde en bra insats och det var oerhört roligt att se dem spela för varandra. Vi gör många små saker rätt, blockerar skott och skjuter för styrningar. Alla tränarna är stolta över tjejernas insats och att vi än en gång hämtar upp ett underläge visar att attityden och viljan finns där. Lotta gör en bra match i mål och Matilda gör sin bästa match i VIK-tröjan. Saga kliver också fram med ett stort backspel i tredje perioden för att nämna några men vår styrka är definitivt lagspelet, avslutar Evelina.

Resultatet innebar att VIK-laget bärgat sin första poäng för denna säsong och vänder nu hem till Västerås för att ladda upp inför den första hemmamatch som spelas den 8 oktober då Falu IF kommer på besök.

SIK-VIK 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

Skott: 45-39

Målskyttar VIK: Meredith Malloy, Clara Eliasson.