BIK Karlskoga - Västerås IK 4-2
Publicerad: 2018-10-04

Västerås IK förlorade mot BIK Karlskoga under onsdagskvällen. Segern för hemmalaget skrevs till 4-2 (2-0, 1-1, 1-1), skotten 25-21 till hemmalaget. Målskyttar för Västerås IK var Marcus Bergman och Lukas Zetterberg som båda noterades för sitt tredje mål för säsongen.

Första Perioden

VIK kommer ut bra i den första perioden och för mycket av spelet under den första halvan av den första perioden, även om hemmalaget är närmast mål med ett skott i stolpen under periodens inledning. Drygt halvvägs in i perioden så gör Karlskoga två mål på 10 sekunder. Det första genom en styrning av Gustaf Franzén efter backskott. 2-0 kommer strax efter nedsläpp när Oskar Bäck kan stöta in en retur.

Med knappt fem mintuer kvar av perioden så får VIK chansen i powerplay. Där får man tryck på Karlskoga och är nära en reducering både en och två gånger. Men puckarna smiter strax utanför. Karlskoga vinner den första perioden med 2-0, skotten 7-11.

Reduceringen för Västerås IK kommer dryga minuten in i den andra perioden. Mikael Frycklund slår en lång passning från egen zon som hittar perfekt på bladet till Marcus Bergman på offensiv blålinje. Bergman kommer till ett friläge och avslutar kliniskt högt på plockhandssidan på Olle Eriksson Ek i Karlskogamålet.

Drygt fem minuter in i den andra perioden så får Karlskoga spela sitt första powerplay i matchen, men det blir resultatlöst. Hemmalaget utökar dock till 3-1 drygt halvvägs in i den andra perioden. VIK bryter en passning i egen zon och pucken studsar upp i luften, den landar oturligt med västeråsögon mitt i slottet och Fredrik Forsberg snurrar runt och lyckas få en volleyträff på pucken, Dahlbom i VIK-målet är chanslös. Den andra perioden slutar 1-1, skotten 8-4

Västerås IK får återigen en bra inledning på perioden och gör även i tredje ett tidigt reduceringsmål. Vid en tekning i offensiv zon vinner Johan Skinnars en tekning klockrent bak till Lukas Zetterberg som klipper till direkt och avslutet hittar in högt på stötsidan bakom målvakten.

Fem minuter in i den tredje perioden så får VIK spela i boxplay. Drygt en minut in i det numerära underläget så utökar Karlskoga till 4-2. Fredrik Forsberg hittar över till Oskar Bäck på den bortre stolpen, Dahlbom är på pucken men kan inte hindra den från att gå in. VIK satsar på sex utespelare med drygt en och en halv minut kvar, men 4-2 står sig. Skotten i sista perioden 10-6 till hemmalaget.