Volantärer till juniorernas hemmamatcher samt materialare till U16 Region

6 september 2022 08:34


Juniorerna söker människor som brinner för ishockey i allmänhet och VIK i synnerhet som dessutom är intresserade av att se nästa generation som tävlar om en plats mot A-laget.

J20 spelar i den högsta juniorserien J20 Nationell som delas in i två geografiska grupper södra och norra med totalt 21 lag. VIK spelar säsongen 2022-2023 i den södra serien där man kommer möta Örebro, Färjestad, Södertälje, Linköping, HV71, Växjö, Frölunda, Rögle, Oskarshamn och Malmö.

J18 spelar i J18 Region Väst som är den högsta serien för lag med spelare födda 2005-2006. Den västra gruppen är en av 4 grupper med 12 lag i varje. J18 möter under säsongen Brynäs. Borlänge, Falun, Mora, Leksand, Strömsbro, Örebro, Grums och Färjestad, Karlskoga och Valbo.

U16 spelar i U16 Region Väst som är den högsta serien som laget kan spela i och tävlar om en plats på SM i slutet av säsongen. Laget möter Färjestad, Örebro, Karlskoga, Arboga, Mora, Leksand och Brynäs. Laget söker en materialare som slipar skridskor, lagar utrustning och finns med runt killarna på träningar och matcher. Låter det intressant? Hör av dig till Pär Hellenberg som är sportchef på junior.

De äldre juniorlagen (J18 och J20) behöver hjälp med är sekretariatet där sysslorna är:

  • Tidtagning
  • Skotträkning
  • Båsöppnare
  • Statistikräknare
  • Speaker

Tidtagning - Håller tiden, lägger in utvisningar och mål samt ser till att klockan rullar när spelet spelas.

Skotträkning - Räknar alla skott för och emot VIK samt fastställer vem det är som skjuter varje skott i respektive lag.

Båsöppnare - Superviktig uppgift i samband med utvisingar när du har rollen att öppna dörren när domaren dömmer en utvisning och att släppa in rätt spelare på isen när utvisningstiden har passerats.

Statistikräknare - Ser till att rätt spelare är inne på isen vid mål i båda lagen samt att vid alla tekningar se vem som vinner och vem som förlorar på individuellt plan.

Speaker - Läser upp laguppställningarna och meddelar domarens beslut på isen till publiken löpande under matchen.

Låter det intressant? Maila Wictor Malmlöv [email protected] så berättar jag mer!