Västerås IK - IK Oskarshamn 1-2 e.fl
Publicerad: 2018-09-23

IK Oskarshamn vann söndagens match mot Västerås IK med 2-1 efter att Joakim Thelin avgjort i förlängningen inför 3199 betalande åskådare. Periodsiffrorna blev (0-0, 1-1, 0-0, 0-1), skotten 27-21 till hemmalaget. Målskytt för Västerås IK var Kalle Östman.

Första perioden

IK Oskarshamn kommer ut bra och är det spelförande laget matchens första minuter, gästerna får matchens första powerplay efter 03.25. VIK lyckas dock klara av det numerära underläget och skapar det numerära underlägets vassaste chans när Jesper Johansson sätter press på Adam Åhman i gästernas mål. Åhman rensar pucken rätt ut i banan, men Kalle Östman får inte kontroll på pucken.

Lite drygt halvvägs in i den första perioden så får VIK chansen i powerplay i samband med powerbreak, det numerära överläget varar dock en knappt minut innan Västerås IK drabbas av ännu en utvisning, det blir inget mål varken i spelet fyra mot fyra eller Oskarshamns Powerplay.

Efter utvisningarna så har Västerås IK en bra sekvens och har några minuter där man har spelet nere i offensiv zon, det bryts dock när VIK får sin tredje utvisning i perioden med knappt fyra minuter kvar. Även denna gång så klarar dock de gulsvarta det numerära underläget. Perioden slutar 0-0 och skotten 7-10

Andra perioden

IK Oskarshamn kommer till matchens första heta läge efter 01.30 när Alex Hutchings kommer till ett friläge. Det blir inget mål och strax efter så blir istället Hutchings utvisad två minuter för tripping. Det efterföljande powerplayet blir dock resultatlöst. Drygt fem minuter in i den andra perioden så får IK Oskarshamn spela i powerplay. Det är dock VIK som kan göra 1-0 i numerärt överläge, Jesper Johansson och Kalle Östman kommer i ett två- mot ettläge där den förstnämnde hittar över med pucken och Kalle Östman gör säsongens första mål i ABB Arena.

IK Oskarshamn kvitterar matchen drygt halvvägs in i den andra perioden, efter ett fall på en VIK-spelare så kommer Joakim Thelin fri från vänsterkanten och kan överlista Marcus Dahlbom. VIK får en andra chans i powerplay i slutskedet av det numerära överläget, men IK Oskarshamn reder ut det. Den andra perioden slutar 1-1, skotten i perioden 7-7.

Tredje perioden

I den tredje perioden så är det Västerås IK som till stora delar för matchen och skapar de bästa chanserna, hemmalaget får också chansen i numerärt överläge med dryga tre minuter kvar. VIK tar då timeout, men powerplayet blir resultatlöst och perioden slutar 0-0, med skottstatistiken 13-2.

Förlängning

VIK får förlängningens första vassa målchans när Mikael Frycklund och Marcus Bergman kommer i en omställning, den förstnämnde försöker överlista bortalagets målvakt med en dragning, men inget mål. Istället så kan IK Oskarshamn avgöra matchen lite drygt halvvägs i förlängningen när Joakim Thelin gör sitt andra mål för matchen när han hittar in med en backhand bakom Marcus Dahlbom. Förlängningen slutar 0-1 och totalt i matchen 1-2 e.fl