Hugo Mellinger uttagen i landslaget
Publicerad: 2020-01-21
En stark säsong i VIK belönas med en plats i Sveriges Team 16. 7-9 februari spelar Hugo Mellinger en 4-nationersturnering i Göteborg.

Hugo Mellinger, född 2004, har imponerat i VIKs juniorlag under säsongen. Mellinger började i U16 Elit, fick snabbt chansen i J18 Elit och har även varit med på bänken i J20-laget.

När Anders Lundberg, huvudcoach för Sveriges Team 16, presenterade truppen till 4-nationersturneringen i Göteborg 7-9 februari var Mellinger en av hans två målvakter. Västeråssonen ska slåss om speltid med Linköpings Hugo Hävelid när Sverige möter Ryssland, Finland och Tjeckien.

Pär Hellenberg, sportchef för VIKs juniorlag och själv före detta målvakt, är mycket glad över att VIK fått fram en ny stor målvaktstalang:

-Jättekul att vi får in en spelare i landslaget från föreningen, dessutom en egen produkt. Redan i höstas gjorde Hugo det bra i TV-pucken och har sedan följt upp det med bra spel i VIK där han fått flytta upp och spela mycket med J18, säger Hellenberg.

Vad är Mellingers främsta styrkor?

-Hans driv är en stor styrka. Han är ambitiös och har ett otroligt starkt driv. Duktig på att ta till sig tips och instruktioner. En modern målvaktsstil där han är följsam och har bra balans. Vi är väldigt glada att Hugo har tagit beslutet att stanna kvar i Västerås och gå på hockyegymnasiet här i stan.

Jens Brandberg