Förlust hemma mot Modo

12 december 2021 16:37
Gustav Lagerlöf svarade för ett mål och ett assist mot Modo.

VIK J20 fick med sig en poäng i helgens tredje match, hemma mot Modo. Efter 4-4 vid full tid kunde gästerna avgöra i overtime fram till 4-5 (0-0, 2-2, 2-2, 0-1). Coach Jonathan Thorsell var trots det nöjd med stora delar av insatsen.


-Ja det var en bra prestation av oss idag, som jag tyckte var värd en bättre avslutning. Känslan och karaktären på hela matchen var att vi var det spelförande laget. Första perioden kändes harmonisk och vi spelade med inlevelse och driv. Spelmässigt var det mycket som klickade, förutom den sista lilla detaljen i målskyttet då. Vi skapade många bra anfall och avslut, tyckte att det var bra över hela linjen i första perioden. Även andra var det också mycket som var bra. Särskilt med tanke på att vi hade flera J18-spelare som gjorde debut. De gjorde det bra och spelade respektlöst. När vi spelade oss fram till ledning 4-2 kändes det stabilt och som vi hade allt i egna händer, men tyvärr så fick vi några tråkiga utvisningar på slutet som blev avgörande. Därtill torskade vi lite för många puckdueller runt kassen och det blev kostsamt. Men, sammanfattningsvis var det en bra prestation. Kändes som vi var där på ett helt annat sätt idag och spelade för tre poäng. Det var många som spelade en bra hockeymatch. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Nu får vi kurera oss och hoppas att folk blir friska. Vi har en spännande och rolig vår framför oss med många utmanande matcher, riktigt kul att både J18 och J20 tagit sig vidare till Allsvenskan respektive Topp 10. Känns som vi har ett bra flow i klubben just nu, kommenterade Jonathan.

Målskyttar: 1-2 Gustav Lagerlöf assisterad av Gustav Norén och Philip Runnemalm 2-2 Alfred Aalto assisterad av Gustav Lagerlöf och Gustav Norén 3-2 Filip Wiberg assisterad av David Göransson och Marcus Lindström 4-2 Marcus Lindström assisterad av Filip Wiberg och Johan Norberg

Skottstatistik: 37-26 (14-3, 11-10, 12-12, 0-1)