VIK Hockey förlänger med Patrik Zetterberg

12 juni 2018 19:00

Vi har idag den stora glädjen att meddela att sportchef Patrik Zetterberg skrivit på ett nytt avtal med VIK Hockey, kontraktet sträcker sig över tre år.


Klubbchef Mats Brokvist kommenterar avtalet såhär:

– Vi strävar efter att få kontinuitet och långsiktighet med både vår personal och våra partners. Att få ha Zäta kvar blir en trygghet för hela föreningen. Vi vill att Zäta ska fortsätta bygga vår sportsliga satsning och vi vill ge honom tid till det.

– Den gångna säsongen gick han från ett blankt papper till att hitta en trupp som till slut gick hela vägen upp i Hockeyallsvenskan. Zäta har gjort ett väldigt bra jobb med små resurser och medel. Han är också en person som bidrar med energi, kraft, gemenskap och till en härlig stämning i hela föreningen.

Patrik Zetterberg säger själv såhär om förlängningen:

– Det känns fantastiskt roligt att klubben vill ha med mig i det fortsatta arbetet. Vi gjorde ett stort jobb förra säsongen och det känns kul att få förtroende att vara ansvarig för de kommande tre åren. Det känns otroligt motiverande att föreningen tror på mig så mycket.

– Det är kul att det händer mycket i VIK just nu, i hela föreningen. Där alla inblandade, både styrelse, jag, Mats med flera är i början på en häftig resa att forma Västerås som klubb under de kommande åren. Förra året var lärorikt både för mig personligen och som ledare inom hockeyn. Det ska bli kul att få chansen på ännu en högre nivå.

Till denna säsong är det fullt fokus på sportchefsrollen, hur känner du om det?

– Nu när vi kliver upp så är det ett måste att jag kan fokusera helt ut som sportchef med allt vad det innebär. Min nya roll innebär att jag är sportchef för J18, J20 och A-lag, med allt som rör det. Det handlar om resor, boenden, flyttar med mera. Det finns varken tid eller möjlighet för mig att vara i båset och jag känner själv att jag inte har ambitionen att vara där. Det har varit jättekul och bra under den föregående säsongen, men Paananen måste få med sig någon som har ett hundraprocentigt fokus på träningen och a-laget till den kommande säsongen.