Bosse: I brist på hockey finns ju - bowling

Just nu mitt uppe i Silly Season, som för närvarande känns mest som Sleepy Season här i Västerås. Inget påtagligt har hänt hittills,så - det är bara för oss entusiaster att otåligt vänta vidare.
************
I brist på hockeyn så kan jag rekommendera bowling och då närmast ett besök i Bellevue i morgon torsdag (24/4) kl.17  till 19. Varför? Jo, VIK:s hockeyveteraner har utmanats av RBU Västerås (=Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar) till en bowling-match. Och det kan, eller rättare - det KOMMER att bli roligt! Ni får se och träffa VIK:s gamla hockeystjärnor, som Curre Lundmark, "Putte" Persson, Ove Thelin, Leffe Andersson, Kjell Harrysson m.fl. Mot RBU som garanterat kommer att bjuda tufft motstånd med spelare som Mattias Bergström (topplacerad i SM nu under påskhelgen!) och hans kompisar. Gå gärna dit och titta och ha kul en stund. Dom här härliga killarna och tjejerna skulle älska att ha er som publik! Jag - är given på plats!

Bosse Wallin

Bosse: Siffror och litet annat

I och med onsdagens "Slutsnacket" med VIK, så kan vi definitivt lägga säsongen 2013/14 till historieböckerna. En säsong som dessvärre slutade i moll och besvikelse, efter en riktigt svagt genomförd kvalserie. Men kom ihåg mitt i all bedrövelse,att skillnaden mellan framgång och fiasko ofta är ganska liten. OM (hemskt ord...) vi hade besegrat Rögle och Malmö i de två hemmamatcherna,så hade vi varit med ända in i kaklet,med stor chans till SHL-avancemang. Nu blev det tvärr inte så. Besvikelse? Absolut - myyycket besviken,men jag förhåller mig ändå ganska analytisk. Och jag tror att VIK:s sportsliga ledning har sin analys klar och nu är vi redo att lägga den här säsongen bakom oss och titta framåt.
***********
Vare sig jag eller Jocke Fagervall/Niklas Johansson tänker skylla på skador. Men med facit i handen och efter att ha grillat Niklas på scenen i går,så blev svaret ang. skadorna: "Stefan Legein? Han var så pass illa däran att spel var totalt otänkbart!". Jeremy Williams? Spelade ihoptejpad hela Kvalserien. Han var så tejpad att man knappt såg annat än tejp. Luca Caputi? Tog fyra sprutor före varje match för att över huvud taget kunna spela". Och kontentan: "Med facit i handen skulle ingen av de här spelarna ha medverkat över huvud taget under Kvalserien"...
**********
Nu  lämnar Jocke Fagervall VIK för att coacha Luleå HF i fortsättningen. Jag säger ett stort och varmt lycka till och önskar Jocke all tänkbar framgång. När Jocke kom till VIK, så hade jag stor respekt för honom och hans kunnande. När han nu lämnar efter två säsonger,så har min respekt ökat ytterligare. En mycket bra coach; en väldigt fin människa med stor empati och integritet. Som i alla TV-intervjuer (till exempel...) direkt efter match gärna ställde sig och analyserade hur det än gått. Jag har genomlevt 27 coacher under min tid i klubben. I mina ögon är Jocke en av de allra största!!
***********
Nu litet siffror:
Publik under Allsvenskan: 3.309/snitt hemma.
Publik under Kvalserien:  4.032/snitt hemma.
.....
Totalt 70 matcher spelade: 39 vunna - 31 förlorade.
.......
Hemmamatcherna: 19 vunna 12 förlorade.
Bortamatcherna:    19 vunna 12 förlorade. (Märkligt nog!)
.......
15 matcher har slutat oavgjort. 4 av dessa avgjordes i förlängning - VIK vann alla 4. 11 gick vidare till straffar: VIK vanan 6 - förlorade 5.
.......
Tre klubbrekord: 100 poäng i Allsvenskan; 35 vunna matcher; 17 bortasegrar.
.......
40 spelare medverkade under Allsvenskan - 11 av dessa var juniorer...
'''''''''
Jonas Fransson ensam om att ha medverkat i samtliga 70 matcher. 66 av dessa har han spelat, fyra har han varit ombytt reserv.
''''''''
Under de senaste 61 åren har VIK använt sig av 27 tränare för A-laget (då räknar jag bara den s.k. huvudtränaren). Det innebär att varje tränare i snitt har en "livslängd" i VIK på knappt 2,5 år!
****
Slutligen dagens bomb: Johan Tornberg blir ny som assisterande tränare i Örebro! En skräll?

Bosse Wallin

Anna: Slutsnack

Foto: VIK.se

Att få ha varit tillbaka i hallen har gjort att jag står mig lite längre. Fy vad jobbigt det är att slitas därifrån alltså.. Det första jag gjorde var att springa in i själva hallen, det vill säga till alla sittplatser och isen, för att andas in det sista. Ljuvligt!

Innan det var dags för att ta plats möttes vi av en glad Jocke Fagervall som precis klivit av planet från Luleå. Bosse var snabb på att tacka för tiden tillsammans och förklarade att samarbetet varit kul. Av Fagervall får han till svar att det varit ömsesidigt och att “Det blir inte större än såhär”. Han har alltså fått nytt tränarjobb och ska till nästa säsong leda Norrbottens stolthet,Luleå HF,i deras marsch mot SM-guldet och han försäkrade att han absolut inte skulle sno med sig någon VIK-spelare. 


Om läst VIKs twitter och kollat VLT vet ni ju det mesta som sades men jag drar det här också, bara för att jag kan. Det kom blandade frågor från sociala medier, Pasi Hiirikoski och publiken. Bland annat svarade Niklas Johansson på en direkt fråga angående skadorna på Stefan Legein, Jeremy Williams och Luca Caputi. Alla tre hade så pass allvarliga skador att ingen av dem skulle ha befunnit sig på isen. Caputi fick inför varje match ta fyra sprutor, någon var ihoptejpad och en såg rentutav ut som en mumie. Dock stod Williams och Caputi redo med skridskor och hjälm på iallafall..

Niklas berättade även om hur de tänker under sökandet av nya spelare. Bland annat tittar man i första hand i Sverige och på våra svenska spelare, finns det ingen intressant eller är inte vi intressanta vänder man sig mot Nord-Amerika.

Och ni har ju säkert redan hört försaget om den nya arenan? Västerås Stad (VIKs största sponsor den kommande säsongen) har visat ett stort intresse för detta och om VIK går upp i SHL nästa år är byggandet av en ny arena väldigt viktigt. Anders Berglund förklarade att SHL isåfall ger dispens till att spela i den nuvarande arenan under en säsong innan den nya ska vara klar. Det krävs alltså ett visst antal sittplatser och utrymme. Till skissen av den nya arenan fanns bland annat skidbacke(!!), solceller och stora glasfönster till väggar.

Längre in under intervjuerna kom man att tala om ekonomi och hur allt faktiskt hänger ihop, om man skulle börja utöva mental träning, hur tränarna måste följa ett visst upplägg av spelet och hur spelarna måste rätta sig efter ledningen i valet av tränare osv. Väldigt intressant och framförallt lärorikt!

Anna Wallin

Bosse: The final count-down; last part.

Foto: Rune Åhlén

Då har vi definitivt kommit fram till dagen då säsongens sista match för VIK, ska spelas. Match på Hovet mot Djurgården och visst hade vi hoppats på att den skulle vara avgörande och VIK-tig. För gulsvart,alltså. Nu är den livsviktig för Djurgår´n, som uppenbarligen redan har räknat in 3 poäng i kväll? Det framskymtar ganska tydligt faktiskt,i spelarnas kring-kommentarer innan match. "Får vi bara litet hjälp av AIK,så..." går snacket. Men med tanke på att VIK brukar spela bra och trivas på Hovet,så ska nog inte Skansens IF vara för säkra...
***********
För VIK:s del så innebär kvällens match den 70:e för säsongen!
***********
Nu pågår analyser. Både externt och internt. De intressanta är givetvis de interna. Viktigt bara att de avverkas snabbt och så vitt jag vet är de väl i princip redan avklarade. Tycker att Niklas Johansson i dagens VLT och Jocke Fagervall redan i förra veckan,prickade helt rätt i sina åsikter.
***********
En viktig - gammal!!! - lärdom är ju att spelare från fjärdefemmorna i SHL inte kliver in i ett allsvenskt lag och dominerar. Allsvenskan är en alldeles för bra liga för att det ska kunna funka.
***********
Vita Hästen ersätter Troja i nästa säsongs allsvenska. Tror att de flesta gillar den växlingen. Noterar f.ö. att i kvalserien till Allsvenskan,spelade hela 13 spelare med VIK-anknytningar. Därav hela fem i Vita Hästen.
**********
Där förresten fjolårets VIK-are Marcus Eriksson briljerade. Han svarade för hela 19 poäng på de 10 kvalmatcherna och kommer att vara ledande i Hästens allsvenska lag.
**********
Jag ser också att traditionen håller i sig i Bofors. Den där man tappar sina bästa spelare inför varje säsong. Nu drar alltså tvillingarna Westerholm vidare till Brynäs,men lita på att BIK hittar nya och framstående namn ändå. Det gör man typ alltid...
*********
Tomas Mitell toppar VIK:s poängliga i Kvalserien. Slitvargen Kendall McArdle är tvåa.
*********
Jag ser redan fram emot en höst med fräscha och hela spelare som Williams,Fornataro och McGrath. 
*********
Nu har jag klarat av att sätta mig in i kommande säsongs seriebestämmelser. Det ser faktiskt ruggigt intressant och spännande ut! Ettan mot tvåan i en bäst-av-fem-serie där vinnaren går upp i SHL! Wow! Plus en fortsättning Och en slags kvalserie med lagen tre t.o.m. åtta. Och så vidare...
*********
Längtar redan...
*********
Rolig och udda iakttagelse: Se till att få fler fredagsmatcher för VIK nästa säsong! Denna säsong har man spelat 13 seriematcher på fredagar. Vunnit 10 och tagit poäng i 12! 
**********
Hur f-n kan man lägga ett hockey-VM i Vit-Ryssland (=Belarus)? En gigantisk skandal och ett gyllene PR-tillfälle för diktaturstaten. 

Bosse Wallin

Bosse: Jag hade fel!

Bara att konstatera att jag hade fel (igen...)! Ganska f-d efter Rögles 1-1-mål på VIK i går kväll,rusade jag in på min kammare och slog upp regelboken. Där står i klartext att "när en anfallande spelare befinner sig i målgården före pucken och gör mål,så ska målet underkännas". Glasklart - eller hur? Bara det att min regelbok var fjolårets och den här regeln är ny för säsongen, närmare bestämt sedan augusti 2013. Vilket också Viasats expert Johan Tornberg påpekade för mig med skärpa! Slarvigt av mig - bra gjort av Johan, som således hade rätt igen. Ber om ursäkt för min miss och erkänner mitt misstag. Ber också domarna om ursäkt - den här gången...
***********
Men sedan kan man ju diskutera varför man krånglar till en regel så pass? T.o.m. expertkommentator Harald Lückner gick på min linje och ansåg att målet skulle ha underkänts... Men som sagt - varför inte göra regeln glasklar, som den tidigare varit? Det vill säga kalla den för "off-side i målgården". Eller med andra ord: Om en spelare befinner sig i målgården före pucken vid en målsituation,så ska målet underkännas". För enkelt,kanske?

Bosse Wallin

Bosse: Laget tog tillbaka sin heder!

Foto: Peter Krüger

Segerskytt !!!
**********
Efter fredagens rysare (jaa,för alla inblandade utom för oss VIK-are...) känns det skönt att konstatera att grabbarna i laget återerövrade sin och klubbens heder. Tipsen från experterna (vilket skitord...) var tydliga inför matchen: "Rögle kommer att skölja över VIK". Det tipset köpte inte VIK-arna.
**********
Som hittade tillbaks till exakt det spel man hade under hela grundserien. Stabilt försvarsspel, suveränt målvaktsspel och skit-tråkigt anfallsspel. Med andra ord: precis vad som behövdes för att ta 100 poäng i Allsvenskan!
**********
Så här skulle man alltså ha spelat sig igenom Kvalserien. Varför det inte blev så? Det klarar inte jag av att bedöma.
**********
En perfekt genomförd taktisk match på bortaplan. Nu är jag glad igen...
***********
Men jag hävdar ändå att Rögles 1-1-mål borde underkänts. I regelboken står att en spelare som befinner sig i målgården FÖRE pucken, inte kan göra mål. Så - vad är problemet? Daniel Zaar var där FÖRE pucken. Konsekvens : Inget mål! Eller vad är det jag inte fattar?
***********
Och så i nästa period är Jakob Johansson inne i målgården före pucken med 2 millimeter. Avblåsning följer! Alltså, vaaaa???
************
Har någon hört ordet "kompensation" tidigare?
************
Men OK - jag släpper ämnet. Jag är stolt över laget och deras insats i Ängelholm. Man visade att man ville ha revansch efter RBK-spelarnas uppträdande i Västerås för ett par veckor sedan. Och man tog den! BRA gjort killar!

Bosse Wallin

Anna: Mitt hockeyhjärta gråter

Mitt hockeyhjärta gråter.  Sista hemmamatchen för denna säsong är spelad och en tomhet spred sig redan när slutsignalen igår gick för den tredje perioden. Att se publiken röra sig ned från sina platser, spelarna tacka av klacken och sedan gå tillbaka till omklädningsrummet och veta att det var sista gången på ett bra tag innan vi ses igen.. Not fun, not fun at all. 

Underläget som höll i sig hela matchen fick stämningen i hallen att brytas ned till något surt och bittert bland publiken. De enda jag kunde höra heja på VIK var två småtjejer från matchvärdarna.. Skönt att det trots allt finns några som försöker se det ljusa i mörkret. Tråkigt att sista matchen skulle ge ett avtryck som detta men i övrigt tycker jag att säsongen har bjudit på mycket kul, även utanför hockeyn. Man har bland slagit rekord och  hittat nya vinklar att visa VIK från. 

När vi funktionärer tar oss upp för trapporna in till pressrummet hälsar vi varandra trevlig sommar. Alltså va.. trevlig sommar? Nej, det här blir fel. Jag vill ju hålla på längre. Inte lämna detta. Jag vill inte ha någon trevlig sommar, inte än iallafall. Min nedräkning till nästa säsongs ispremiär är redan igång, 123 dagar kvar och sen är vi tillbaka här igen. 123 långa dagar..

Anna Wallin

Bosse: A bitter end

Foto: Rune Åhlén

Säsongen har innehållit många glädjescener...
************
Så var den då spelad och avklarad, VIK:s sista hemmamatch för säsongen 2013/14. Och det blev tyvärr inte någon klang och jubel-show vi bjöds på, när gästande AIK ganska enkelt kunde vinna med 1-4. Chansen att ta en av de två åtråvärda SHL-platserna fanns där, för såväl VIK som för AIK. Men det kändes som om VIK-spelarna inte riktigt trodde på det,medan däremot "Gnaget" gick all-in i den här allra sista chansen. Eftersom just "vilja" avgör många,om inte de allra flesta,hockeymatcherna,så gick följdaktligen segern till AIK medan luften sakta men säkert pyste ur VIK likt en vilsekommen festballong.
************
Det ska sägas att killarna försökte,men när Marcus Söderkvist prickade ribban i ett friläge och strax därpå AIK:s Pelle Svensson drog in 0-2 på ett väldigt enkelt skott,då dog själva matchen. Skönt ändå att nollan spräcktes och att det sista minnet av säsongen man fick med sig hem. var ett VIK-mål...
************
Som sagt - en seger för VIK,och man hade fortfarande haft chansen. I den här märkliga Kvalserien har puckarna inte studsat VIK:s väg i lagets egna matcher. Man har haft allt sådant emot sig. Under grundserien var det tvärtom och när man säger att tur och otur jämnar ut sig i längden, så ger VIK det uttrycket ett ansikte. Däremot har alla andra resultat i Kvalserien, varit "VIK-vänliga". Bara det att VIK inte förmått att ta emot de chanserna.
************
Nu kommer givetvis säsongen,spelet och laget att analyseras noga. Men redan nu kan man se och bedöma vikten av bl.a. det riktigt dåliga hemmaspelet,som i grunden har avgjort i negativ bemärkelse. Konstateras kan att av VIK:s senaste åtta hemmamatcher,har man vunnit - två! Och därav en helt betydelselös match mot Almtuna. En seger av fem möjliga i Kvalserien,plus förluster mot Malmö och Mora i slutet av serien. Det pekar på något, jag vet inte vad...
***********
Sedan - och det här är min analys,ingen bortförklaring - betydde givetvis Jeremy Williams frånvaro och come-back en hel del. Williams kunde inte vara på is under fyra veckor och hittade därefter aldrig tillbaka i sitt spel. Vi fick också "hem" två spelare med rejält tilltufsade självförtroenden efter misslyckade sejourer i SHL,då vare sig Matt Fornataro eller Evan McGrath lyckades hitta tillbaka i sina gamla roller igen. Luca Caputi har spelat skadad sedan januari och där försvann det mesta av hans spetskompetens. Chansningen med dessa tre i en och samma - förhoppningsvis producerande - kedja,misslyckades totalt och har hittills renderat ett (!!!!) mål.
***********
Men mest tror jag och köper helt,Jocke Fagervalls korta och preliminära analys direkt efter matchen i går. "Vi vann matcher hela hösten och i januari. Vi vann med 2-1 och 3-1 och 3-2 och efter straffar. Vårt spel var inte baserat på klapp-klapp och drömlir,men vi vann. Det gjorde vi p.g.a. ett starkt och vårdat försvarsspel,som under hela den här tiden var klockrent. Men vi skulle nog - med facit i handen - inte ha vikt oss för trycket utifrån. Trycket och snacket om att "VIK måste börja hitta målet". Forwards plockades in,det rörde om i gruppdynamiken och resulterade så småningom i att vi också tappade våra grunder i spelet. Vi skulle nog ha hållit fast vid vårt vinnande "tråck-spel" - det resulterade trots allt i 100 poäng i Allsvenskan". Jag tycker den snabbanalysen är klockren.
***********
Och ni får säga och tycka vad ni vill,alla ni som läser min blogg,men jag är i grund och botten en smått sjuk optimist. Jag försöker alltid se allting ljust och gå igenom livet leende. Det är inte alltid lätt,men försök - jag lovar att ni när ni vill kommit så långt,får en gladare tillvaro. Med det sagt vill jag klargöra att jag tycker säsongen i stort sett,har varit bra och positiv. VIK slog poängrekord i grundserien. OK - det räckte inte till SHL och väl i Kvalserien var de 100 inte värda mycket,men - lagets bästa säsong sedan omstarten 2000? Absolut. Nu fortsätter lagbygget. Jag ser med stor spänning och förväntan fram emot "Silly season" och - 3/8 = ispremiären! Boka in datumet!

Bosse Wallin

Bosse: Jo,chansen finns fortfarande!

Foto: Rune Åhlén

Det blev en riktig - tidig - påsksmäll som VIK åkte på i lördagens möte med ärkerivalen Örebro. Bara att konstatera att det f.n. är klasskillnad på de här båda lagen, och att i princip ingenting kan stoppa ÖHK från att förnya kontraktet.
***********
Ändå var VIK:s spel i fem mot fem godkänt, men vi har sagt det tidigare: Det håller inte att dra på sig en drös med utvisningar i de här matcherna. Visserligen hade VIK inför lördagen, endast samlat på sig två baklängesmål i numerärt underläge. Men mot ett så bra lag som Örebro, så går det helt enkelt inte. Nu gjorde kexlaget tre av sina mål i power-play och det var givetvis där som matchen avgjorde. När så VIK:s eget PP är totalt impotent, ja - då är det godnatt!
***********
Den första tanken efter lördags-torsken,var : Skit också, nu är det kört. Men vid en närmare koll av tabellen och kommande matcher,så kan man - givetvis med optimistiska ögon - se att det är INTE avgjort ännu! Jag har själv räknat fram minst två olika scenarion och resultat,som med en gnutta flax ger VIK en andraplats i sluttabellen! Så ge inte upp, det blir mitt budskap.
***********
Och den här gången ska jag inte klaga på domarinsatsen. Som omväxling, därmed inte sagt att den var bra...
***********
Vill också passa på att klargöra för de som ev. inte förstått min roll som bloggare och i föreningen. Jag kan inte tänka mig att som bloggare på föreningens hemsida, och i den rollen, gå in och kritisera spelare, tränare och övriga ledare i föreningen. Jag har heller inte sett någon annan klubb där man tillämpar något sådant på sina resp. hemsidor. Jag kritiserar laget när jag anser att det  är påkallat, men aldrig spelarna individuellt. Däremot riktar jag ofta vass kritik mot domare och skillnaden är att spelare,tränare och ledare hela tiden hängs ut via massmedia. Det kan jag tycka är OK, det är massmedias uppgift (eller???) att kritisera. Men det har av någon märklig anledning blivit helt tabu-belagt att offentligt kritisera domare, vilket jag inte förstår. Domarna kan komma undan och få en dunk i ryggen t.o.m., när man efter en match ställer sig och ber om ursäkt för sina misstag. I mina ögon är det INTE hedrande, utan mer ett tafatt försök att glida ur diskussionen. Det vore rakare och bättre om domaren i stället sade: "OK - men det var min bedömning just då, jag såg situationen på ett annat sätt". DET - låter acceptabelt. Så jag tänker även i fortsättningen kritisera bleka domarinsatser, men INTE bleka spelarinsatser.
***********
Jag kan avslutningsvis berätta att jag har regelbundet återkommande möten med VIK:s klubbledning. DÄR lägger jag alltid fram min individuella kritik och mina åsikter om spelare, ledare, tränare och allt annat som berör klubben och dess personal. Jag åtnjuter förtroendet att kontinuerligt informeras om precis allt som sker i föreningen. Jag är stolt över det förtroendet, men det innebär inte att jag på något sätt kryper för klubben. Utåt sett kommer jag alltid att försvara VIK:s färger - internt lämnar jag min kritik. Det är så jag fungerar; det är så jag tänker; det är så jag jobbar och det är så jag bloggar.

Bosse:

Bosse: Rolig match - i fyra minuter...

Foto: Rune Åhlén

Så här långt var det ju roligt...
************
Det här kändes som att det kunde/skulle bli något av en festkväll. Mycket folk på läktarna, bra tryck i båda klackarna och ett VIK som drog igång en tung offensiv. Och som också resulterade redan efer 2.36, då Fredrik Johansson styrde in ett skott från Andreas Lindh. Stor och härlig glädje. Som höll i sig i exakt fyra minuter. Då tilläts hyperfarlige backen Daniel Sondell, helt ostört vandra in i skottsektorn och stänka in kvitteringspucken. Bara 46 sekunder senare upprepades det scenariot nästan exakt. Nu var det backkollegan Viktor Ekbom, som i lugn och ro fick åka in och pricka dit 1-2. Där och då tog matchen slut. ÖHK tog över fullständigt och totalt krossade VIK i första perioden. Det blev så småningom även 1-3 och skotten i första var förfärliga 8 -21!
*************
Andra perioden visade ett aningen bättre VIK, men det kändes som att ÖHK kontrollerade matchen helt och fullt. Fram till 18.43, då en snabb spelvändning gav Fredrik Johansson läge att runda sin försvarare och sätta sitt och VIK:s andra mål för kvällen.
************
Målet gav VIK energi. I tredje perioden var det nästan spel mot ett mål. VIK trummade på furiöst och fick även chansen i fyra power-play, en spelform som VIK dessvärre är totalt ofarliga i för närvarande. Och när ÖHK ridit ut de stormarna, så skänkte VIK bort ytterligare två mål genom brutalt slarv vid motståndarnas blå linje. Som gav två stycken raska två-mot-en omställningar och två baklängesmål.
************
Sammantaget kändes det här som att ÖHK kontrollerade matchen fullständigt i cirka 50 minuter, och att VIK:s oförmåga att omsätta sina chanser i mål, tyvärr blev utslagsgivande.
************
Vid sidan av planen så upplevde man det faktiskt som att det var en match mellan ett lag från SHL och ett allsvenskt dito. Det var skillnad...
************
Jag tänker inte gå in på någon bredare spelarkritik, konstaterar bara att det än en gång var VIK:s s.k. "arbets-femmor" som var lagets tongivande. Och att försvarsspelet verkar ha havrerat totalt. Nu har VIK släppt in flest mål i Kvalserien, Jonas Fransson ligger sist i målvaktsligan, VIK är sist när det gäller mål i numerärt överläge och mot ÖHK tillät man motståndarna att skjuta förskräckliga 45 skott mot Fransson! Har inte hunnit kolla, men jag tror att det är ett rekord i sig. När VIK senast tillät ett motståndarlag i Rocklunda till 45 skott under en match? Tror aldrig det har hänt, men det berättar nästan allt om matchen...
*************
Det positiva? Att man endast släppt in två mål i Box-Play; att det endast skiljer tre poäng till andraplatsen i serien och att det återstår 12 poäng att spela om. VIK-vinst i samtliga och jag tror att SHL-platsen är klar!
************
Slutligen litet mer negativt: domarnivån, än  en gång. Den är sämre än dålig. Tvådomarsystemet i Kvalserien skulle och borde generera färre misstag och en bättre bedömningsgrad. Så har det inte blivit. Och att huvuddomaren efter matchen står i TV och ber om ursäkt, är ingen merit i min värld. Det ska alltså göra att han trots allt får bra betyg genom att erkänna sitt misstag? Nää, jag köper aldrig det resonemanget. Jag ska med en gång understryka att det absolut INTE är domarnas fel att VIK-spelet inte fungerar. Men - här är det miljontals kronor som står på spel. Man måste absolut få ställa samma höga krav på domare som på spelarna. Det här är lika enerverande i match efter match efter match

Bosse Wallin