Västerås IK välkomnar Albert Lyckåsen
Publicerad: 2024-04-22
Lagbygget
En offensivt skicklig rightskytt, som redan vid 22 års ålder har stor allvensk erfarenhet. Västerås IK förstärker backsidan med Albert Lyckåsen.

Bålstasonen Albert Lyckåsen gick hockeygymnasiet i Linköping och utbildades i LHC:s organisation.

Han har representerat LHC vid elva tillfällen i SHL – men spelat majoriteten av sin seniorkarriären i Hockeyallsvenskan.

Där har han etablerat sig som en offensivt skicklig back som via sin rightfattning spelat powerplay för såväl BIK Karlskoga som AIK.

Nu har 22-åringen tecknat ett tvåårsavtal med Västerås IK.

— Vi är väldigt glada att ha kommit överens med Albert om att han spelar för oss under minst de två kommande säsongerna. Det är en spelskicklig back som bland annat ger oss nya möjligheter i powerplay. Vi har sökt en rörlig, rightfattad back med ett giftigt skott och det får vi genom Albert, säger sportchefen Niklas Johansson.

Lyckåsen följer i det sätt Västerås IK arbetar med lagbygget. Likt flera övriga rekryteringar har han etablerad sig på allsvensk nivå, men är fortsatt i en ålder där han har möjlighet att ta fler kliv i vår miljö.

— Han har visat i både AIK och Karlskoga vilken skicklighet och potential han har. Nu ska vi tillsammans med Albert fortsätta förädla talangen och maximera hans utveckling.

I och med värvningen av Lyckåsen har Västerås IK nu sex backar under avtal.

Värvningen presenteras av vår partner Raumaster:

—  Vi på Raumaster gillar att klubben plockar in en ung och lovande back som har en väldigt offensiv spelstil. Vi hoppas att han ska tillföra laget ytterligare en dimension på backplats, säger Ville Aho hos Raumaster.

Under morgondagen hittar du både en intervju med Lyckåsen, samt en lagbyggeintervju med fokus på den senaste rekryteringen med vår analytiker Max Strömberg-Melin.

Jimmy Gerdin