Storväxt AHL-center klar för VIK
VIK-TV2023-06-02
Nick Hutchison blir nästa pusselbit till det gulsvarta lagbygget.

Den 28-årige amerikanen kommer närmast från spel i AHL med New Jersey Devils farmarlag Utica Comets. Han har även representerat Wheeling Nailers (ECHL), Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL), Adirondack Thunder (ECHL) och Manitoba Moose (AHL) under de senaste två säsongerna.

Hans starkaste poängsnitt hittar vi under säsongen 21/22 med Wheeling Nailers där han snittade 1,35 poäng per match i ECHL.

-Nick passar perfekt in i vårt lagbygge och är den center som vi letat efter. Det är en härförare på isen med bra fart och spelsinne, så det känns riktigt bra, berättar sportchef Niklas Johansson.

Med sina 191 cm och 91 kg är det en tung pjäs som ansluter till Västerås IK inför kommande säsong.

-Jag skulle beskriva mig själv som en stor och stark center med offensiva kvalitéer som även gillar att spela fysiskt. Jag har gått som center sedan mina år i college och gillar att vara den som visar vägen i slutspelet och lyfter sina kedjekamrater, säger Hutchison

Han är dock inte ensam i familjen Hutchison att spela hockey. Både systern Cailey och brodern Conner har spelat i collegeligan NCCA under de senaste åren.

Nu väntar spel i Västerås IK och HockeyAllsvenskan med ett kontrakt som sträcker sig över ett år. Hör Niklas Johansson och Nick Hutchison berätta mer om dagens övergång i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Anders Bladh.

-Det känns väldigt spännande med Nick Hutchison och jag gillar verkligen satsningen med Niklas Johanssons lagbygge som ser mycket intressant ut. Det ska bli riktigt kul att följa fortsättningen av silly season, säger Anders Bladh

Jimmy Gerdin