Slutspelskortet 2021 - för dig som vill och kan
2021-03-15
Läs mer inför slutspelet 2021.

Hej, VIK-are!

Säsongen där inget varit som det ska är på väg mot sitt slut. Nu har vi bara det som brukar vara den bästa delen kvar. Slutspelet.

I normala tider är ett slutspel en höjdpunkt både publikt och sportsligt, vilket i sin tur leder till en höjdpunkt även ekonomiskt. I de här allt annat än normala tiderna saknas publiken – och därmed också den ekonomi den genererar.

Med anledning av nuvarande restaurangrestriktioner kan vi heller inte välkomna vår publik i restaurangen eller på hyllan under hela matcherna med nedsläpp klockan 19.00, vilket är de tider som gäller på vardagar i slutspelet.

Det lämnar oss kvar med samtliga kostnader för slutspelet, men utan intäkter. Slutspelet blir en minusaffär.

Så vad gör vi när ingenting är som det brukar? Antingen låter vi slutspelet passera utan någon typ av fortsatt handlingskraft – eller så fortsätter vi som vi gjort tillsammans med våra supportrar och partners hela säsongen.

Vi gör det bästa möjliga av situationen.

Många av er har redan gjort otroligt mycket för Västerås IK under säsongen. Valt att stå kvar med ert partnerskap, ert seriekort, köpt stödbiljetter, swishat till värvningskampanjen eller gratismatchen. Det bär vi alltid med oss och är er evigt tacksamma för.

Likväl har flera av er ställt frågan hur vi gör med slutspelet, både för seriekortsinnehavare och övrig publik.

Vårt budskap till alla VIK-are är följande; Vi kommer alltid försöka göra det bästa möjliga av situationen – oavsett vilken situation Västerås IK står inför.

Här och nu innebär det att även skapa en lösning för det slutspel som nu väntar. En lösning anpassad för den som vill och kan göra ytterligare en sista gemensam sak med föreningen under säsongen 2020/21.

Därför släpper vi i dag Slutspelskortet 2021. Det ersätter den ”match för match”-fakturering vi normalt erbjuder våra seriekortsinnehavare – och ger dig som normalt följer slutspelet via lösbiljetter eller endast från tv-soffan möjlighet att bli delaktig över hela den avgörande sportsliga delen av säsongen 2020/21.

Slutspelskortet är dels ytterligare ett viktigt ekonomiskt initiativ med sikte på nästa säsong – men det är lika mycket en utsträckt hand från föreningen där vi vill ge dig möjligheten att följa oss så nära det går, när vi inte kan erbjuda en garanterad fysisk biljett i arenan.

Du som tecknar Slutspelskortet 2021 kommer tävla om en utlottning av fyra soffpaket utifrån de åtta platser vi har tillåtelse att erbjuda i arenarummet. Du kommer också få ta del av exklusiv information via mail samtidigt som du tävlar om merchandise och priser från Västerås IK.

Allt som ingår ser du nedan i de frågor och svar vi listar nedan.

För den som hellre vill aktivera sig genom stödbiljetter match för match kompletterar vi självklart slutspelskortet med den möjligheten.

Tillsammans är vi Gulsvart!

Länk till Slutspelskortet 2021: https://vik.ebiljett.nu/

Länk till Stödbiljetter: https://vik.ebiljett.nu/Products

Swishnummer till Stödbiljetter: 123 464 01 24

Fakta: Pris för slutspelskortet 2021

Seriekortsinnehavare som valt att stå kvar med seriekortet under grundserien: Som tack för ditt lojala beslut att stå kvar med ditt seriekort under grundserien tilldelas du ett slutspelskort utan kostnad. Samtidigt har flera av er uttryckt en vilja att bidra ekonomiskt även under slutspel – och det är du varmt välkommen att göra genom att swisha valfri summa till 123 237 51 60.

Så gör du som seriekortsinnehavare för att teckna slutspelskortet: Du behöver inte göra någonting, utan du tilldelas automatiskt ett slutspelskort och ingår i de olika utlottningarna.

Nuvarande medlem i VIK eller VIK Support – men som inte stått kvar med seriekort: 350 kronor.

Så gör du som medlem i ovan för att teckna slutspelskortet: Maila [email protected] och anmäl dig. Swisha summan 350 kronor till nummer 123 237 51 60. När vi tagit emot din betalning är slutspelskortet aktivt.

Övriga: 500 kronor.

Så gör du för att teckna slutspelskortet: Klicka på följande länk och genomför köpet via vår biljettleverantör AXS.

Länk: https://vik.ebiljett.nu/

Notera: Priset gäller för samtliga matcher i slutspelet, oavsett hur många det blir.

Fakta: Det ingår i slutspelskortet 2021

 • Utlottning av fyra soffpaket med två biljetter vardera till slutspelsmatcherna 2021. Gäller från åttondelsfinal till semifinal. Eventuella finalmatcher kommer hanteras separat.
 • Tillgång till exklusiv slutspelskommunikation. Laguppställningen först av alla inkluderat i ett digitalt matchprogram via mail inför varje match där du också kan maila in frågor som besvaras av sportchefen Patrik Zetterberg, ”dagen efter match”-analys av huvudtränaren Thomas Paananen via mail.
 • Utlottning av eventuella lediga platser i restaurangytor vid de matcher där restaurangen får vara öppen utifrån då rådande restriktioner.
 • Utlottning av merchandise och priser från föreningen. Se hela listan nedan.
 • Delaktighet i det gulsvarta kollektiv som fortsatt stärker föreningens förutsättningar till 2021/22.

Frågor och svar om Slutspelskortet 2021

Varför lottar ni inte bara ut de åtta platserna till de seriekortsinnehavare som valde att stå kvar? De har ju inte fått de 26 matcher de betalat för att se i grundserien.

Vi har stor respekt för det faktum att de lojala VIK-are och seriekortsinnehavare som stått kvar inte fått allt de betalat för. Samtidigt känner vi ett stort ansvar mot dem som tänkt förlänga sitt kort nästa säsong i form av att skapa förutsättningar för dem att se bästa möjliga VIK på isen säsongen 2021/22.

Genom att maximera våra ansträngningar för att stärka föreningens ekonomi och därmed exempelvis slagkraft på spelarmarknaden bedömer vi efter samtal med flera seriekortsinnehavare att det betyder mer än att lotta ut platserna utan en lösning för slutspelet.

Däremot så kommer vi inte ta betalt av dessa seriekortsinnehavare, såvida de inte själva önskar bidra med ett belopp – vilket vi fått förfrågningar kring. Ett sätt för oss att återigen tacka och visa vår uppskattning för allt seriekortsinnehavarna gjort för föreningen.

Kunde ni inte bara fakturerat seriekortsinnehavare som vanligt?

Vi upplever att våra seriekortsinnehavare redan gjort en fantastisk insats – och att då fakturera för slutspelsmatcher utan garanti att kunna vara i arenan var inte ett alternativ. Vi behöver engagera fler VIK-are än bara seriekortsinnehavarna. Genom det här upplägget finns den möjligheten.

Känns det inte girigt att gå den här vägen när det redan varit så många aktiviteter under säsongen?

Vi bedömer att den samlade uppfattningen hos supportrar och partners till Västerås IK är att det viktigaste föreningen kan göra är att agera handlingskraftigt för att stärka föreningens möjligheter att ta kliv och exempelvis utmana om en plats i SHL. Det här är en av flera aktiviteter för att åstadkomma den utvecklingen.

Det är viktigt att skapa lösningar där så många VIK-are som möjligt blir delaktiga i resan framåt. Sedan är det alltid för den som vill och kan. Oavsett vilket beslut du tar respekterar vi det. Hela konceptet bygger på din personliga valfrihet.

Hade det inte räckt att bara sälja stödbiljetter?

Det hade varit ett alternativ – och vi kommer givetvis göra det också. Men vi har en ambition att kunna erbjuda något mer och skapa en helhetspaketering av slutspelet där man blir delaktig i hela resan under våren, från åttondelsfinalerna och förhoppningsvis långt in i april. Därav slutspelskortet.

Gäller slutspelskortet för alla matcher oavsett om det blir en åttondelsfinal på hemmaplan eller om vi går hela vägen till att spela final?

Ja. För att skapa en så enkel lösning som möjligt har vi valt att göra så. Som publik slipper du gå in och köpa en biljett till varje match eller att bli fakturerad i efterhand. Du köper ett slutspelskort och är sedan med på resan oavsett hur lång den blir.

När dras lottningen om de fyra soffpaketen inför varje slutspelsmatch?

Det kommer att ske 24 timmar före nedsläpp. Inför första slutspelsmatchen hemma mot Almtuna IS nu på onsdag den 17/3 behöver du alltså ha tecknat ditt kort senast tisdag 16/3 klockan 18.59 för att delta i utlottningen till den matchen.

Sedan fortsätter det likadant. Spelar vi exempelvis hemma på lördag den 20/3 klockan 18.00 behöver du ha tecknat senast fredag 19/3 innan klockan 17.59.

Samma upplägg gäller i eventuell kvartsfinal och semifinal.

Varför borde jag teckna ett slutspelskort?

Incitamenten till att följa Västerås IK är förstås helt personliga och upp till dig. Men för att nämna några aspekter så är det ett sätt att följa hela slutspelet genom kommunikation riktad endast till dig och övriga VIK-are med slutspelskort, du tävlar om möjligheten att tilldelas platser på läktaren och se matcherna live, du är med i utlottningar om priser samtidigt som du bidrar till att stärka föreningens ekonomi och slagkraft framåt.

Kommer ni komplettera slutspelskortet med något mer, exempelvis stödbiljetter?

Ja. Du som inte önskar teckna ett slutspelskort är varmt välkommen att stötta föreningen med stödbiljetter. Du som önskar teckna både ett slutspelskort och dessutom komplettera det med stödbiljetter är förstås varmt välkommen att göra så också. För att köpa stödbiljetter klickar du antingen här eller swishar till nummer 123 464 01 24.

Länk till Stödbiljetter: https://vik.ebiljett.nu/Products

Fakta: Det ingår i utlottningarna av merchandise

 • 10 stycken unika t-shirts baserade på ”Jag stod kvar”
 • Två biljetter till seriepremiären 21/22 - valfritt om ståplats eller sittplats (värde beroende på ståplats/sittplats)
 • Signerad äkta matchtröja, buren av Alex Trivellato under säsongen 2020/21 (värde 1 700 kr)
 • Signerad äkta matchtröja, buren av Simon Edvinsson under säsongen 2020/21 (värde 1 700 kr)
 • Seriekort till säsongen 21/21. Valfritt om ståplats eller sittplats. (värde beroende på ståplats/sittplats)
 • En lunch för fyra personer med två spelare i Västerås IK (när det är möjligt utifrån covid-19)
Kevin Johansson