SHL-back klar för VIK
VIK-TV2023-06-01
Han var med och tog SM-guld med Växjö i april. Nu är backen Amil Krupic klar för Västerås IK.

Den 27-årige försvararen kommer närmast från spel med Växjö Lakers i SHL men har tidigare representerat AIK, Vita Hästen, Malmö Redhawks, Södertälje SK och Kristianstads IK i HockeyAllsvenskan.

-Amil är en stabil back och även härlig person som jag tycker har utvecklat sitt backspel under sin tid i Växjö, berättar sportchef Niklas Johansson.

Krupic har hittills trivts allra bäst i Kristianstads IK där han gjort sina två poängstarkaste säsonger på seniornivå. Totalt blev det 63 poäng på 82 matcher i HockeyAllsvenskan med KIK.

-Niklas Johansson har varit på mig en längre tid och förklarat för mig vilken roll jag ska ha i laget. VIK är en klubb som satsar så det ska bli jäkligt kul att komma till Västerås, säger Krupic.

Den storväxte backen är hockeyfostrad i Rögle BK där han haft tidigare Västerås-ikonen Paul Andersson-Everberg som juniortränare under ett antal säsonger.

Nu väntar spel i Västerås IK och ett kontrakt som sträcker sig över två år.

Hör sportchef Niklas Johansson och Amil Krupic berätta mer om dagens övergång i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Cold Star Logistics

-Vi tycker att det känns spännande med en stor och tuff back med bra karaktär som gör backsidan ännu vassare. Nu ser vi fram emot kommande säsong med stora förhoppningar, säger Martin Holgersson, Cold Star Logistics

Jimmy Gerdin