Mats Brokvist ny klubbchef
Publicerad: 2017-01-23

- Jag vill få in ny energi i klubben

Idag blev det klart att Mats Brokvist blir VIK:s nya klubbchef.

Den 49-årige Västeråsaren kommer närmast från uppdraget som driftchef och delägare av gymkedjan Member 24.

- Jag är oerhört stolt över att få detta uppdrag och mitt mål tillsammans med klubben är ta tillbaka Västeråshockeyn till eliten.


Brokvist är född och uppvuxen i Västerås och har ett förflutet som aktiv inom ishockeyn då han representerade VIK fram till 1986 och därefter blev det spel i Surahammar och Västerås HC.

- Jag har alltid älskat ishockey och efter karriären på isen så har jag följt VIK i med och motgång under alla år. Ett stark minne är ju självklart klubbens avancemang till elitserien 1988. Detta är något jag vill uppleva igen och det tror jag även att hela Västerås vill.

Nu väntar uppdraget att ta över rollen som klubbchef. Något som både inspirerar och kittlar.

- När jag fick förfrågan om tjänsten som klubbchef så bestämde jag mig direkt för att tacka ja. Det är ett utav dom mest inspirerande och intressanta jobben du kan ha i den här staden. Jag har jobbat med idrott och hälsa större delen av mitt liv. Att jag nu även får jobba med klubben i mitt hjärta gör mig lyckligt lottad! Nu krävs dock hårt arbete och en stort engagemang för att få klubben dit vi alla vill. Till eliten.
Ordförande Mattias Jonson berättar om rekryteringen av den nya klubbchefen.

- Vi har sökt en person som kan driva företag, är entreprenör och har ett fokus på marknad/försäljning. Det har vi funnit i Mats. Att Mats själv spelat hockey och är hockeyfostrad i VIK och har ett stort VIK-hjärta är givetvis också ett plus.

- Vi vill understryka att denna rekrytering inte bekostas av de, till sportbudgeten, insamlade pengarna från #ByggaVIK eller sponsormötet den 13/1 utan kostnaden tas i ordinarie ekonomi. VIK har ett tufft år såväl sportsligt som ekonomiskt men vi ser att kontinuitet är en förutsättning att skapa förutsättningen för att bygga en klubb som står stark i dessa båda avseenden. En av de viktigaste förutsättningarna för det är en klubbchef på plats.

- Mats kommer från idag överta rollen som klubbchef och i den rollen även ha ansvaret för Marknad. Detta innebär att undertecknad, Pär Södergren och Christer Brostedt från styrelsen nu lämnar sina operativa ansvar och blir stöd till Mats i starten på sin roll.

- Inledningsvis sker arbetet på deltid för att senast 1:a maj bli heltid. Mats kommer att med stor energi ta sig an rollen att bygga VIK starkt för framtiden!

- Vi önskar Mats stor lycka i sin nya roll!

 

 

Jimmy Gerdin