VIK Hockey värvar Samuel Ersson
2018-05-02

VIK Hockey har värvat den 18-årige målvakten Samuel Ersson som senast kommer från Brynäs IF. Den unga målvakten har under den gångna säsongen representerat U19-landslaget och har skrivit på för två år med VIK Hockey.

Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar:

- Samuel är en av ett koppel väldigt talangfulla målvakter i svensk hockey. Han är rankad sjua av alla europeiska målvakter inför draften i sommar. Han har gjort en resa i Brynäs och har tränat med A-laget, ses som en av 3-4 målvakter som slåss om att spela JVM i december. En modern och bra skolad målvakt.

- Jättekul att han väljer att hoppa på vår satsning i VIK Hockey, han har alla möjligheter att acklimatisera sig till seniornivå hos oss och ta nästa steg i sin utveckling. Hos oss får han slåss med Dahlbom och det känns jättebra och tryggt med det målvaktsparet. De får tävla med varandra om matchtiden.

- Jag är glad att vi i VIK Hockey kan locka till oss en sådan talangfull spelare. Han hade andra allsvenska alternativ och det är glädjande att VIK kändes som hans bästa alternativ.  

Peter Ståhlbrand