Tillsammans gör vi det möjligt!
2023-05-31
McDonalds förlänger sitt avtal som Diamantpartner till Västerås IK

Annica Östlund, McDonalds

-Vi tror stenhårt på Västerås IK och vill synas tillsammans med föreningen. Vi tycker att ishockeyn är väldigt betydelsefull både för staden och alla unga som vill vara en del av klubben. Det är även viktigt för oss att engagera oss i den lokala idrotten som skapar förebilder för våra ungdomar och erbjuder en bra gemenskap. Inför den kommande säsongen så har vi även valt att stötta Återväxten, som vi tycker är ett bra upplägg för att locka yngre till arena och skapa ett större intresse för ishockeyn i tidig ålder. Det känns också som en bra ekonomisk lösning för familjer som kanske inte har möjlighet att gå på hockey lika ofta.

Jens Brandberg, Västerås IK

-Inför starten av Gulsvart2024 valde McDonalds att kliva upp som Diamantpartner och verkligen visa vägen bland våra partners. Det känns väldigt inspirerande att en av våra mest trogna partners tror stenhårt på vårt arbete inom hela Västerås IK. Extra roligt att man väljer att kliva på Återväxten som skapar nästa generations VIK-are.

Fakta om McDonalds:

McDonald’s startade 1954 när Ray Kroc upptäckte bröderna McDonalds restaurang i San Bernadino. Bröderna Dick och Mac serverade högkvalitativa hamburgare – och det gick snabbt. Sedan dess har McDonald’s vuxit till att bli ett av världens ledande varumärken inom mat och service, med 36 000 restauranger i över 100 länder.

I Sverige var det Paul ”Palle” Lederhausen som fick uppdraget att öppna upp den första restaurangen på Kungsgatan 4 i Stockholm, 1973. Idag är McDonald’s Sveriges största restaurangkedja med ca 200 restauranger från Luleå i norr till Ystad i Söder och vi serverar omkring 400 000 gäster varje dag. Läs mer om oss här!

Jimmy Gerdin