Rekordsiffror för medlemskapet
Publicerad: 2023-05-12
Västerås IK:s medlemskap fortsätter växa. Redan efter två veckors försäljning har premiumnivån, Gulsvart2024, slagit nytt rekord. — Våra supportrar är fantastiska, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Den 1 maj startade försäljningen av seriekort och medlemskapet för säsongen 2023/24.

Intresset är skyhögt.

Medlemskapet har redan slagit rekord.

— Förra säsongen sålde vi 107 medlemskap på den högsta nivån, den som heter Gulsvart2024. Redan efter en veckas försäljning den här säsongen var vi uppe i 109 stycken. Nu har vi växt ytterligare och efter två veckor är vi uppe i 123 personer som tecknat den nivån, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Länk - här tecknar du medlemskap du också: https://secure.tickster.com/sv/kz1p3rvp19kv7ek/products

Hur ser klubben på det stödet?

— Våra supportrar är fantastiska. Samtliga inom klubben applåderar och hyllar den siffran vi redan nu är uppe i - och som har enorm potential att fortsätta växa kommande veckor och månader.

Hur lång tid säljs medlemskapet - och när är sista chansen att köpa det för säsongen 2023/24?

— Det säljs under hela säsongen. Men ju tidigare du köper det, desto mer får du ut av det då flera av förmånerna produceras och erbjuds löpande under året. Exempelvis producerar vi mycket exklusivt medlemsinnehåll som kommuniceras endast till medlemmar nu under våren och sommaren, inte minst kopplat till silly season.

Vad tror du är förklaringen till det ökade antalet?

— Modet att arbeta med medlemskapet långsiktigt och över tid. Nu går vi in på tredje säsongen med samma modell, och högst sannolikt har fler och fler under de här två inledande säsongerna hört talas om medlemskapet och vad som erbjuds . Vi har ett otroligt fint ambassadörskap av våra befintliga medlemmar som på ett lysande sätt marknadsför medlemskapet både via sociala medier och sina egna sociala nätverk. Det är tydligt att det sprids från person till person och att fler vill testa på och vara med.

— Sedan får vi positiv feedback kring innehållet och de förmåner som ingår. Vi märker ett stort engagemang för att ta del av medlemskommunikationen nu kring silly season. Våra medlemmar på nivå Gulsvart2024 och Gulsvart får pushnotiser med nyhetsbekräftelser först av alla, vilket vi sett till feedbacken upplever har ett stort värde. Sedan har vi våra årliga medlemsträffar som alltid är välbesökta med högt engagemang och närvaro från beslutsfattare i Västerås IK. Det blir en väldigt nära relation från styrelseordförande, styrelsekassör, kontorschef, sportchef och medlemmar som möts vid minst tre planerade tillfällen varje säsong.

— Till förra säsongen slog vi upp portarna till Gulsvart Lounge för den högsta nivån. Det är en abonnerad yta vid kioskerna endast för Gulsvart2024-medlemmar där det ingår gratis kaffe och bulle i varje periodpaus. Den har varit synnerligen välbesökt under premiärsäsongen. För den som hämtat kaffe och bulle varje match i stället för att handla det i kiosken har medlemskapet snart betalt sig.

Länk - här tecknar du medlemskap du också: https://secure.tickster.com/sv/kz1p3rvp19kv7ek/products

Västerås IK:s medlemskap är uppdelat på tre nivåer. Nivå Bas, nivå Gulsvart och nivå Gulsvart2024.

Hur står sig övriga nivåer?

— Bas och Gulsvart följer fjolårets siffror och trummar på bra även dom. Det är ett jättefint engagemang på samtliga nivåer.

Vad kostar medlemskapet på de olika nivåerna?

— Bas går för 400 kronor, Gulsvart för 1200 och Gulsvart2024 för just 2024 kronor. Tänker du på summan som en månadskostnad är Bas 33 kronor i månaden, Gulsvart 100 och Gulsvart2024 169.

Vad betyder ökningen för Västerås IK?

— Mycket. På flera olika sätt. Det här arbetssättet med medlemskapet infördes för att öka klubbens intäkter - och för att erbjuda privatpersoner fler sätt att stötta klubben än genom bara seriekort och matchbiljetter. I takt med att vi ökar antalet och slår rekord så ökar också intäkterna, precis enligt det klubben önskat åstadkomma. Dessa intäkter går sedan rakt in i spelarbudgeten och är en del av intäktsmixen som gjort att vi kunnat gå från 11 till 17 miljoner i spelarbudget på bara två säsonger, och har en ambition att öka till minst 19 miljoner under säsongen 2023/24. Det bör rimligtvis även över tid innebära att det leder till en starkare spelartrupp, som vinner fler matcher och skapar starkare sportsliga upplevelser.

— Det gynnar även vår företagsmarknad, där våra partners ser ett ökat tryck bland supportrar och privatpersoner vilket i en förlängning är ett bevis på att varumärket Västerås IK växlar upp. Ett starkare varumärke är ett än större incitament för att teckna och vidareutveckla partnerskap. På så sätt blir det en kugghjulseffekt där försäljningen i ett led spiller över positivt på nästa.

Här kan du se namnen på alla som redan nu tecknat Gulsvart2024-nivån för säsongen 23/24: https://www.vik.se/medlem

Jimmy Gerdin