Hemma
Västerås
VIK
Borta
MODO
MODO

Inför Västerås - MODO Hockey

3 december 2020 12:48

MODO Hockeys bortaturné fortsätter imorgon med match i ABB Arena Nord mot Västerås IK - och siktet är inställt på att också fortsätta segersviten. ”Vi gjorde en bra match i spel fem mot fem igår och vi är också tillfreds med hur vi genomförde tredje perioden. Nu handlar det om att fortsätta bygga vidare på den process vi befinner oss i”, säger Pär Styf.


Aleksi Heponiemi och Anthony Peters spelade huvudrollerna när MODO Hockey igår besegrade Södertälje SK med 3-2 efter straffar. Men framför allt så vill Pär Styf lyfta fram det faktum att samtliga inblandade var med och bidrog till att MODO Hockey tog sin tredje raka seger.

– Det är en match som spelas i högt tempo och vi tror på vårt spel, och vi genomför det mot en bra och stark motståndare, och anledningen till att vi klarar av att göra det är att alla bidrar, säger Pär Styf.

"Vi ägde pucken"

Det som Styf också är nöjd med från gårdagsmatchen är på det sätt man genomför tredje perioden.

– Den perioden är riktigt bra. Vi ägde pucken, vi fick till långa anfall på dem och då såg vi att de fick problem. Jag tycker att vi överlag gör det helt okay sett till 65 minuters spel. Första perioden är bra, i andra perioden tar vi några mindre bra beslut som gör att de emellanåt får hand om taktpinnen. Men helt klart var det totalt sett en insats och prestation att bygga vidare på, säger Styf.

4-1 senast - redo för utmaningen

Bygga vidare handlar närmast om match i ABB Arena Nord mot Västerås IK. Lagen möttes så sent som i söndags i Fjällräven Center och då slutade det 4-1 till MODO Hockey.

– Vi är förberedda på att de har revanschsug efter den matchen. Tror att de vill komma ut och sätta tonen i matchen, spela aggressivt mot oss. Nu vann de mot Mora igår och det lär också ha stärkt dem. Men vi är redo för den här utmaningen och vi ska spela på ungefär samma sätt som vi gjorde mot Södertälje. Det vi önskar är att ha lite snabbare omställningsspel, det kan bli viktigt i den här matchen, säger Styf.

Planen är samma manskap som senast

Vad det gäller läget i MODO Hockeys trupp så är det detsamma som det var inför matchen mot Södertälje.

– Planen är att vi ska ställa samma manskap på isen igen, avslutar Styf.

Efter matchen i Västerås så beger sig MODO Hockey hemåt och kommande onsdag väntar AIK i Fjällräven Center.